Chivu, la ultimul salut

image
La ceremonie, Cristi a avut lacrimi în ochi (Foto:Guliver)

Retras din activitate la 33 de ani din cauza unei accidentări, Cristi Chivu a ţinut să marcheze acest moment trist din viaţa sa cu o scurtă ceremonie emoţionantă desfăşurată pe stadionul „Giuseppe Meazza” din Milano.

După şapte sezoane în curtea lui Inter, Cristi Chivu a pus recent capăt contractului cu italienii, dar şi carierei sale fotbalistice. Fiind unul dintre jucătorii exponenţiali cu care milanezii supuneau Europa în urmă cu câţiva ani, Chivu nu va fi uitat prea uşor de „tifosi" lui Inter.

Fostul căpitan al naţionalei României a simţit asta pe propria piele sâmbătă seară, cu ocazia meciului Inter - Bologna (2-2) din Serie A.

Cu câteva minute înainte de startul partidei, pe ecranul uriaş al arenei „Giuseppe Meazza" au apărut imagini cu Chivu în acţiune, purtând tricoul cu numărul 26.

Adelina, Thohir, noul patron al lui Inter, şi Cordobaau asistat la ceremonie

image
La ceremonie, Cristi a avut lacrimi în ochi (Foto:Guliver)

N-a durat mult până când pe gazon a apărut însuşi fundaşul cu care Inter câştiga tot ce se poate în anul 2010, inclusiv Liga Campionilor. Instantaneu, au urmat aplauze furtunoase din tribune, accentuate şi de dificultatea vizibilă cu care Chivu se mişca.

Însoţit de frumoasa sa soţie Adelina, românul şi-a făcut apariţia şchiopătând, cu orteza impresionantă de la piciorul drept şi cu cele două cârje ajutătoare, semn că ultimele operaţii i-au lăsat urme adânci.

La fel ca atunci când şi-a anunţat oficial retragerea din fotbal, Cristi Chivu a fost şi de această dată copleşit de emoţii şi de lacrimi. La ceremonie au asistat atât noul patron al lui Inter, indonezianul Eric Thohir, cât şi fostul coleg al lui Chivu, columbianul Ivan Cordoba, aflat acum în conducerea clubului. În mod simbolic, aceştia i-au oferit românului un tricou nerazzurro inscripţionat cu numărul 168 (adică totalul meciurilor jucate de Chivu la Inter), alături de un „Grazie" care nu mai are nevoie de nici o traducere.

image
La ceremonie, Cristi a avut lacrimi în ochi (Foto:Guliver)

Chivu a plecat la Milano încă de vineri, când vremea la Bucureşti era una de vară. Astfel, pe aeroport, Cristi a apărut îmbrăcat extrem de lejer, într-un tricou şi cu o pereche de pantaloni sport care îi scoteau în evidenţă orteza de la picior. A doua zi însă, la Milano, Chivu a dat peste temperaturi ceva mai reci, astfel că atât el cât şi Adelina au fost nevoiţi să treacă la geci de piele.

image
La ceremonie, Cristi a avut lacrimi în ochi (Foto:Guliver)

image
La ceremonie, Cristi a avut lacrimi în ochi (Foto:Guliver)
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
cub octavia geamanu marian ionescu png
zanni
Ruxi și cristi mitrea
img (3) jpg
tudor chirila 2 jpg
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
BeFunky collage (26) jpg
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
Airbus A380 FOTO Wikipedia
image
image
image
image
Edi Iordanescu si nationala, Sportpictures jpg
Ciprian Tatarusanu, Sportpictures jpg
Chindia Rapid, Sportpictures jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Istvan Kovacs, EPA jpg
FC Hermannstadt   Sepsi OSK, Sportpictures jpg