Cinci jucători ai Mexicului, suspendaţi pentru dopaj

"Am vom trece prin etapa foarte dificilă de a deschide o anchetă. Este un moment dezagreabil şi dificil, dar trebuie să respectăm regulamentul", a declarat oficialul.

Jucătorii suspendaţi sunt portarul Guillermo Ochoa (America), fundaşii Francisco Javier Rodriguez (PSV Eindhoven) şi Edgar Duenas (Toluca) şi mijlocaşii Antonio Naelson (Toluca) şi Christian Bermudez (Atlante). Controlul antidoping a fost efectuat la 21 mai, în rândul a 14 jucători, înainte de începutul Gold Cup.

Potrivit lui De Maria, jucătorii ar fi putut ingera accidental alimente care conţin clenbuterol, o substanţă interzisă, utilizată pentru stimularea funcţiilor pulmonare, dar care are şi efecte anabolizante.

"Credem că la mesele din 18, 19, 20 mai, au mâncat pui sau altfel de carne contaminate cu clenbuterol. Este supoziţia de la care am plecat", a spus el.

Clenbuterolul este un betasimulent. Urme foarte mici ale acestei substanţe au fost găsite la un control antidoping asupra lui Alberto Contador, câştigătorul spaniol al Turului Franţei din 2010.

"Deocamdată nu vedem nicio neglijenţă şi nici responsabilitatea cuiva, în special a jucătorilor. Trebuie ca, în virtutea regulamentului, să deschidem o anchetă care începe din momentul în care jucătorii sunt suspendaţi. Continuăm procedurile aplicabile în acest caz (analiza eşantioanelor B). I-am anunţat pe preşedintele Gold Cup, pe şeful Concacaf şi am informat FIFA prin departamentul său juridic şi medical", a declarat De Maria.

Secretarul general al Concacaf Chuck Blazer a declarat că membrii comitetului de competiţii al Gold Cup se vor reuni, vineri, pentru a decide dacă premite Mexicului înlocuirea celor cinci jucători suspendaţi.

Concacaf a confirmat că victoria Mexicului în faţa echipei din El Salvador, scor 5-0, în primul tur la Gold Cup nu va fi pusă la îndoială.

Jucători ai echipei mexicane au fost mai fost depistaţi pozitiv în trecut. Claudio Suarez la Cupa Confederaţiilor 1997 (nandrolon) şi mijlocaşii Raul Rodrigo Lara şi Paulo Cesar Chavez la Copa America 1999 (testosteron, respectiv nandrolon).

În mai multe cazuri, ancheta a dus la dopaj. Jucătorii Aaron Galindo şi Salvador Carmona au fost găsiţi vinovaţi că au consumat suplimente alimentare conţinând norandrosteron, la Cupa Confederaţiilor 2005. Jucătorii au fost suspendaţi pentru un an, al doilea fiind exclus din viaţa sportivă pentru recidivă.

serban huidu si mihai gainusa
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
Victor Piturca jpeg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
horoscop 19 decembrie jpg
image
image
image
image
image
image
Burleanu, Sportpictures jpg
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg