Cine e noul investitor de la CFR Cluj!

Ultima actualizare:

    Marian Băgăceanfoto: arhivă personală
Marian Băgăceanfoto: arhivă personală

Marian Vasile Băgăcean va prelua 62% din acţiunile clubului pentru care va plăti 4,5 milioane de lei.

Clujeanul de 43 de ani n-a avut până acum nicio tangenţă cu fotbalul. Mai mult, nici măcar ca om de afaceri nu e vreo figură cunoscută. Jurnaliştii de la Ziarul de Cluj au aflat că deţine mai multe companii: Art Consult SRL (domeniul financiar-contabil), în care e asociat unic, Smartcons MRU (activităţi de contabilitate şi audit financiar; consultanţă în domeniul fiscal), în care e asociat cu soţia sa, şi Mastercont MRU (activităţi de contabilitate şi audit financiar; consultanţă în domeniul fiscal), pe care o controlează.

Marian Băgăcean va cumpăra 62% din acţiuni în schimbul sumei de 4,5 milioane de lei, adică un milion de euro. E o tranzacţie suspect de mică, în condiţiile în care vorbim despre una dintre formaţiile mai importante din Liga I. Jurnaliştii clujeni susţin că Băgăcean circulă cu un BMW Seria 7 care îi aparţine lui Arpad Paszkany. Toate aceste detalii au alimentat suspiciunile potrivit cărora noul finanţator e, de fapt, un om trimis la înaintare de Arpad Paszkany.

Acesta a preluat CFR Cluj la începutul anilor 2000, pe când echipa se afla în liga a treia, şi a „metamorfozat-o“. Prin investiţiile făcute de Paszkany, CFR a cucerit opt trofee majore, a ajuns în grupele Ligii Campionilor şi s-a ales cu un stadion cochet pe care îşi joacă meciurile de pe teren propriu. Acum mai bine de doi ani însă, Paszkany s-a retras oficial, deşi a fost evident că tot el e în spatele clubului. S-a spus că Paszkany a dorit să se disocieze de CFR Cluj, deoarece s-a implicat în achiziţionarea drepturilor TV pentru Liga I, dând meciurile la Look TV. Proiectul a fost însă un eşec, în condiţiile în care difuzarea partidelor din primul eşalon în sistem pay-per-view nu s-a prins în România.

"Nu cred că e importantă chestiune de unde am eu banii. Nici vorbă ca Paszkany să fie în spatele viramentului meu. Eu am luat clubul, sunt majoritar, am plătit datorii. Într-o lună sau două vom ieşi din insolvenţă. Obiectivul meu e ieşirea din insolvenţă. Asta e urgenţa noastră acum, iar din toamnă să fim în cupele europene", a declarat acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Momente controversate la festivalul Beach Please de la Costinești cu Wiz Khalifa și Andrew Tate Colaj
image
image
image
image
image
image
Mbappe (EPA) jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) jpg
FCSB FC Virtus (Sportpictures) jpg
banner Ianis Hagi png
Argentina (EPA) jpg
Carlos Alcaraz (EPA) jpg
Echipa nationala a Spaniei, campioana EURO 2024 (EPA) jpg
tank 4484402 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net