Cine va apăra poarta României în preliminarii? Iată șansele fiecăruia

Ultima actualizare:

    Florin NițăFOTO: Sportpictures.eu
Florin NițăFOTO: Sportpictures.eu

Selecționerul Mirel Rădoi a anunțat lista jucătorilor convocați pentru ”tripla” din preliminariile Campionatului Mondial de la finalul lunii martie. Cea mai mare problemă este la nivelul portarilor, acolo unde, pentru a-l înlocui pe Tătărușanu, retras din națională, a convocat trei goal-keeperi care, adunat, au trei meciuri cu totul sub tricolor.

Florin Niță (Sparta Praga), David Lazar (Astra Giurgiu) și Ionuț Radu (Inter Milano) sunt cei trei portari pe care i-a chemat antrenorul primei reprezentative pentru meciurile cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, care sperăm că vor deschide drumul naționalei noastre spre Campionatul Mondial de anul viitor. Problema este nu doar că dintre cei trei unul nu a mai apărat nici măcar un minut din decembrie 2019, dar în total, ei au doar trei meciuri jucate în echipamentul tricolor, și acelea în amicale.

Cele mai mari șanse de a fi folosit pare a le avea Florin Niță. Nu doar pentru că este cel mai în vârstă, deci mai experimentat – are 33 de ani – sau că are două selecții la națională (9 noiembrie 2017, 2-0 cu Turcia și 24 martrie 2018, 2-1 cu Israel), dar și pentru că este titular la Sparta Praga. El a jucat constant din  29 noiembrie 2020, strângând 14 meciuri în prima divizie și 3 în Liga Europa. În total, a încasat 14 goluri în campionat și 4 în competiția continentală, daar a strâns și 7 meciuri în care a ținut poarta imaculată.

Al doilea pe lista favoriților la titularizare este David Lazar, portarul Astrei Giurgiu. În vârstă de 29 de ani, acesta este unul dintre remarcații ultimului campionat intern. El pare a fi și unul dintre favoriții lui Rădoi, actualul selecționer fiind cel care l-a titularizat în poarta naționalei în amicalul cu Belarus, din noiembrie, când doar intervențiile lui din cea de-a doua repriză au făcut ca victoria să ne revină nouă cu 5-3. Totuși, el a avut ceva probleme de sănătate la începutul anului, lipsind dintre buturile Astrei timp de o lună. Totuși, din 24 februarie, a revenit pe teren și a fost unul dintre eroii astralilor, care s-au calificat în semifinalele Cupei României și au urcat pe locul 8, la doar două puncte de play-off.

Al treilea portar convocat este cu adevărat o surpriză, pentru că în ultimele 15 luni el a fost doar rezervă, indiferent dacă a fost legitimat la Parma sau, acum, la Inter Milano. Numele lui este Ionuț Radu și, în 2019, a fost unul dintre eroii naționalei Under 21 calificate în semifinalele Campionatului European. Numai că din 21 decembrie 2019, când a fost folosit ultima dată de Genoa, el nu a mai călcat niciodată pe un teren de fotbal în timpul regulamentar de joc al unui meci, chiar dacă a fost transferat la Parma și, din vara trecută, a revenit la Inter, clubul de care aparține. Este de presupus că această convocare a venit mai mult ca o mână de ajutor întinsă de Rădoi.

Lotul convocat de Mirel Rădoi

Portari: Florin Niţă (Sparta Praga), Ionuţ Radu (Inter Milan), David Lazar (Astra).

Fundași: Vasile Mogoş (Chievo), Ionuţ Nedelcearu (AEK Atena), Alin Toşca (Gaziantep), Vlad Chiricheş (Sassuolo), Andrei Burcă (CFR Cluj), Mario Camora (CFR Cluj), Ovidiu Popescu (FCSB), Nicuşor Bancu (Univ. Craiova).

Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari), Alexandru Creţu (NK Maribor), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Ianis Hagi (Glasgow Rangers), Alexandru Maxim (Gaziantep), Erik Bicfalvi (FC Ural), Valentin Mihăilă (Parma), Dennis Man (Parma), Florin Tănase (FCSB), Florinel Coman (FCSB), Alexandru Cicâldău (Univ. Craiova).

Atacanți: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ), George Puşcaş (Reading).

Meciurile României

25 martie, ora 21.45: România – Macedonia de Nord

28 martie, ora 21.45: România – Germania

31 martie, ora 19.00: Armenia – România

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net