"Cocoşul" Radu îşi apără postul cu pumnii

Ultima actualizare:

    Radu Ştefan e titular incontestabil la LazioFoto AP
Radu Ştefan e titular incontestabil la LazioFoto AP

Nu degeaba i se spune „Cocoşul” lui Ştefan Radu. Fotbalistul român de 28 de ani e unul dintre veterani în vestiarul italienilor de la Lazio, iar acest lucru se simte nu numai la meciuri, ci şi la antrenamente.

Astfel, la o banală şedinţă de pregătire, fostul dinamovist s-a luat la harţă cu un coechipier, scandalul fiind la un pas să degenereze. Deranjat de o intrare prea tare a olandezului Edson Braafheid (32 de ani), „Cocoşul” Radu i-a cerut socoteală acestuia în termeni destul de duri. Bineînţeles, Braafheid a avut şi el ceva de ripostat, iar până la un conflict deschis n-a fost decât un pas. Nu se ştie exact cât de tare s-au contrat cei doi, însă presa italiană susţine faptul că Radu şi Braafheid au fost despărţiţi doar de intervenţia promptă a celorlalţi jucători ai lui Lazio. Unul dintre motivele încăierării poate fi faptul că românul şi olandezul joacă pe acelaşi post, cel de fundaş stânga. Cum Radu e titular, probabil că rezerva Braafheid a încercat să se impună prin alte metode. Tensiunea care există în acest moment la Lazio e una explicabilă de vreme ce formaţia lui Ştefan Radu a început dezastruos sezonul. Lazialii au pierdut Supercupa Italiei, au fost eliminaţi în preliminariile Ligii Campionilor de Bayer Leverkusen şi au încasat un 4-0 de la Chievo în campionatul Italiei.

S-a retras de la echipa naţională la 26 de ani

Radu Ştefan şi-a manifestat nonconformismul şi faţă de echipa naţională a României. Văzut un personaj de bază în trecut, fundaşul nu s-a înţeles cu foşti selecţioneri, Victor Piţurcă şi Răzvan Lucescu, dar nici cu ceilalţi grei ai vestiarului. Asta a făcut ca în martie 2013, după o dublă cu Ungaria şi Olanda, din preliminariile pentru Mondialul din Brazilia, acesta să spună nu tricolorilor. S-a încercat readucerea lui, dar după câteva convocări refuzate a fost lăsat în pace.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net