Copos a economisit peste 2.0 00.000 €

Ultima actualizare:
George Copos
George Copos

Rapid a intrat în insolvenţă la finalul anului trecut şi pentru a restructura clubul şi a evita falimentul era nevoie de concedieri în masă. Vizaţi au fost, în mod evident, jucătorii, care câştigau sume exorbitante fără să obţină performanţe. Până acum au căzut 14 capete de fotbalişti plus cel al preşedintelul Constantin Zotta, iar efectele sunt vizibile în conturile clubului.

Renan, Grigorie, Ilijoski, Bilaşco, Burcă, Glauber, Milisavljevic, Pavlovic, Surdu, Teixeira, Codrea, Apostol, Voicu şi Figuiredo şi-au luat deja adio de la Giuleşti. Prin negocieri faţă în faţă sau pur şi simplu primind anunţul în plic, cei 14 jucători şi-au reziliat contractele cu Rapid. Pentru ei urmează înscrierea la masa credală, pentru recuperarea datoriilor, care vor fi încasate probabil după o lungă perioadă de aşteptare.

Pentru club, efectele acestor plecări în masă se simt însă imediat. Practic, adunând salariile anuale ale celor 14 jucători restructuraţi plus cei 120.000 de euro câştigaţi de preşedintele Zotta se obţine o oeconomie de aproximativ 2,1 milioane de euro. Acest lucru înseamnă că dintr-un foc, fondul de salarii pe care îl achita George Copos annual s-a diminuat deja cu aproximativ 50%.

Lucrurile nu se vor opri însă aici, pentru că în Giuleşti mai sunt încă 19 jucători, din care vor mai pleca încă cel puţin cinci dintre cei cu salarii de peste 100.000 de euro pe sezon. În aceste condiţii, chiar dacă dezintegrarea grupului din Giuleşti pare o dramă, planul de redresare şi de salvare a clubului devine viabil.


    George Copos
George Copos

"Este greu să negociezi, însă au fost nişte discuţii cu unii dintre jucători şi contractele lor s-au reziliat. Cei enumeraţi mai sus au părăsit deja clubul. Probabil mai urmează şi alţii. Contractul meu cu Rapid se încheie pe 15 februarie", a explicat Constantin Zotta.

La fel de dezamăgiţi de plecarea din Giuleşti sunt şi Ştefan Grigorie, Nemanja Milisavljevic şi Felipe Teixeira, trei dintre jucătorii care în tur au evoluat în tricoul alb-vişiniu. "E păcat când un grup se destramă şi sunt colegi care părăsesc echipa, însă nu depinde de mine lucrul acesta. Sper să rămână cât mai mulţi din fosta echipă", a declarat şi mijlocaşul Ştefan Grigorie.

"Îmi pare rău, pentru că a fost un grup bun, cu mulţi jucători. Băieţii foarte buni, şi românii, şi străinii, dar aşa e viaţa", a spus şi atacantul Nemanja Milisavljevic, completat de Teixeira: "Aşa e fotbalul. Azi suntem aici, mâine nu mai suntem, dar prieteniile rămân".

Cei 14 jucători plecaţi deja de la Rapid nu sunt singurii care nu vor mai îmbrăca tricoul vişiniu în retur. Pentru George Copos şi avocaţii clubului urmează negocieri pentru rezilierea contractelor a alţi patru dintre jucătorii cu salarii foarte mari. Astfel, salariile sezoniere de aproximativ 200.000 de euro ale fiecăruia din cei patru şi care însumează anual 800.000 de euro, nu mai pot fi acceptate în noua politică. În acest caz, cei patru trebuie să plece din Giuleşti, iar singurul mod în care pot rămâne este să accepte remuneraţii mult sub 10.000 de euro pe lună.

Scăpaţi de miezul problemei, pentru rapidişti nu urmează însă o perioadă de linişte. Pe umerii noului preşedinte executiv, Ion Taban, apasă încă două mari aspecte: completarea lotului de jucători pentru retur, rămas trunchiat după plecările în masă şi depunerea la Tribunalul Bucureşti a planului de redresare a clubului.

Pentru prima problemă mai au o lună, deşi ideal ar fi ca transferurile să se efectueze până pe 22 ianuarie, când se pleacă în cantonament, iar pentru plan, doar două luni, data limită fiind 1 martie. Dacă planul nu va fi depus până atunci sau va fi depus, dar nu va fi acceptat, Rapid va fi retrogradată în liga a IV-a.

Renan Silva    80.000Ştefan Grigorie    120.000Blaze Ilijoski    120.000Marius Bilaşco    25.000Ovidiu Burcă    140.000Glauber Berti    140.000Nemanja Milisavljevic    150.000Milos Pavlovic    150.000Romeo Surdu    200.000Filipe Teixeira    240.000Paul Codrea    220.000Iulian Apostol    180.000Ionuţ Voicu    80.000Stefan Figuiredo    80.000Constantin Zotta    120.000*sumele sunt exprimate în euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net