Cosmin Contra e mulțumit de ”tricolori”: ”Am făcut un meci mai bun ca în Israel”

simeon stalpnicul png
Cosmin Contra e selecţionerul Românieifoto: sportpictures.eu

Selecţionerul Cosmin Contra crede că naţionala României a făcut un meci mai bun cu Suedia decât în Israel, unde s-a impus cu 2-1, tot într-o partidă de pregătire.

"Un meci complet din punctul meu de vedere, pe un teren foarte greu, împotriva unei echipe mult mai puternice ca noi din toate punctele de vedere. Îi felicit pe băieţi. Am pregătit acest meci în două zile, atât am avut la dispoziţie. Au fost zece zile în care ne-am adaptat la diverse situaţii. Ne-am antrenat în balon, din cauza vremii, pe iarbă artificială, pe iarbă naturală, în Israel am avut 36 de grade, un meci pe un teren bun, după care am revenit în România şi am jucat astăzi pe un teren... Mai bine jucam pe ăla de antrenament. Trebuie să ne adaptăm la orice probleme, trebuie să fim puternici şi din punctul meu de vedere au fost două teste reuşite, suntem pe drumul cel bun. Am făcut un meci mai complet ca cel din Israel, a respectat toată lumea sarcinile de joc, nu le-am permis suedezilor să aibă multe ocazii de a înscrie. Noi am marcat un gol, am mai avut două-trei contraatacuri în care puteam să mărim avantajaul şi îi felicit pe jucători. Sper ca aceste două victorii să fie un început de drum extraordinar pentru noi. Generaţia asta a înţeles că nu se poate fără sacrificiu, fără atitudine, fără un grup unit. Le-am spus băieţilor cătrebuie să ne batem, ei fiind mai masivi, mai puternci, dar fotbalul cere asemenea sacrificii, trebuie să adaptăm adversarului, trebuie să ne batem cu el şi cred că azi băieţii au făcut-o extraordinar, pe un teren greu. Toţi s-au plâns în vestiar de duritatea de a juca pe acest gazon. Sunt foarte fericit şi mândru că antrenez aceşti băieţi, pentru că ei au schimbat în scurt timp ceea ce le cer. Au încredere că putem să schimbăm şi fără încrederea lor e imposibil ca antrenor să faci ceva. Mai avem mult de muncă, dar sunt mândru că antrenez un aşa grup şi rezultatele vin", a declarat Contra, la Pro X.

Despre inspiraţia pe care o are la schimbări, Constra a afirmat: "Am fost un pic inspirat în aceste două meciuri, sper să fiu inspirat în continuare, pentru că inspiraţia poate aduce puncte, poate aduce o calificare, sper să fiu şi pe viitor."

silviu silvius prigoana jpeg
Lucile Randon
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
anamaria prodan3 png
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
laura cosoi jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
emma raducanu cluj jpeg
simona halep jpg
colaj anita alvarez 2 jpg
daniel onoriu jpeg
david popovici budapeste iunie 2022 png
collage ciuca popovici 2 jpg