Craiova - FCSB, derby-ul celor de neînvins!

Ultima actualizare:

    Antrenorul FCSB, Nicolae Dică, a dus echipa pe primul loc
Antrenorul FCSB, Nicolae Dică, a dus echipa pe primul loc

Echipa olteană şi cea roş-albastră au cel mai bun parcurs dintre cele româneşti fiindcă nu au mai pierdut de 50, respectiv 51 de zile, indiferent de competiţia în care au evoluat.

Câştigătoarea derby-ului de mâine seară, duminică, poate deveni fruntaşa Ligii I, dacă actualul lider CFR pierde.

„Aşteptăm FCSB. Sper să fie o partidă frumoasă, avem nevoie de aşa ceva pentru fotbalul românesc. Nu trebuie să fie presiune, trebuie să ne gândim cum să evoluăm spectaculos”, a anunţat antrenorul gazdelor, Devis Mangia. Iar forţa gazdelor e recunoscută şi de finanţatorul rivalei, Gigi Becali: “Cel mai important joc al nostru este cel cu Craiova, nu cel cu Beer Sheva din Europa. Universitatea e contracandidată la titlu, mi se pare că are şanse mai mari decât CFR. Dar o să vedeţi că nu o să joace aşa cum vor ei cu noi, că Steaua te forţează să te aperi”. Ambele trupe sunt la egalitate de puncte, 32, în timp ce liderul CFR are 33. Clujenii se duelează tot azi cu Gaz Metan şi până la ora derby-ului se va ştii exact situaţia în clasament. Un eşec al elevilor lui Dan Petrescu înseamnă că formaţia ce va triumfa diseară, la Severin, va deveni fruntaşa campionatului. Iar partida se anunţă “de foc”. CS U Craiova nu s-a mai înclinat în faţa unui rival de la data de 10 septembrie, când CFR-ul s-a impus cu 2-1. Au urmat apoi şapte meciuri, în campionat şi Cupa României, bilanţul fiind de cinci victorii şi două remize, adică până acum, la ora derby-ului, e imbatabilă de 50 de zile. Adversarii stau chiar mai bine. Ultimul eşec a fost la data de 9 septembrie în faţa campioanei Viitorul, 0-1, iar de atunci au înregistrat opt succese, unele la diferenţe uriaşe pe tabelă, şi două rezultate de egalitate, ei activând în Liga I, Cupa României, dar şi Liga Europa.  Astfel, FCSB e invincibilă de 51 de zile.

Joacă Alibec?

Atacantul roş-albaştriilor, Denis Alibec, a fost reprimit de la începutul săptămânii la antrenamente, el fiind exclus după ieşirea necontrolată de la meciul cu Voluntari, 0-0, când a aruncat banderola şi a distrus uşa ce ducea la vestiare. Vedeta FCSB nu a fost folosită în jocul din Cupa României cu Sănătatea Cluj, dar acum, cu oltenii, îşi poate face apariţia măcar o repriză. Disputa de la Severin e ultima înaintea duelul din Liga Europa cu Beer Sheva, meci în care Becali a anunţat că Denis va fi pe teren fiindcă va fi urmărit de mai mulţi emisari ai unor cluburi ce sunt dispuse să-l cumpere pentru zece milioane de euro. “Trebuie gândită foarte bine. Dacă e nevoie să îi dea un meci lui Alibec îi va da, dacă va fi nevoie de o repriză, îi va da”, a spus Becali.

Piţurcă ţine cu oltenii

Victor Piţurcă a jucat şi antrenat atât la Universitatea Craiova cât şi la Steaua, fosta FCSB. La roş-albaştrii a câştigat numeroase trofee, cel mai important fiind Cupa Campionilor Europeni, actuala Liga Campionilor, ca jucător. E perceput ca fostă glorie stelistă, dar a surprins considerând-o favorită pe Craiova în partida de diseară. „Meciul e deschis oricărui rezultat. Nu putem să avem o favorită din plecare, dar Craiova are prima şansă pentru că e într-o formă foarte bună, au câştigat patru meciuri în deplasare. Deci, prima şansă o are Craiova, dar şi FCSB este pe o panta ascendentă”, a spus ex-selecţionerul, conform ziare.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net