Critică fără precedent la adresa lui Mutu: ”E încă o petardă”

Pentru prima dată în istorie, naționala României nu are selecționer de Crăciun. După ce numele grele vehiculate de șefii FRF au refuzat propunerea de preluare a echipei, Adrian Mutu a devenit favorit la ocuparea acestei poziții. Însă nu toată lumea e de acord cu numirea lui.

Adrian Mutu a fost selecționerul naționalei de tineret (FOTO: Sportpictures)
Adrian Mutu a fost selecționerul naționalei de tineret (FOTO: Sportpictures)

Cu experiență redusă de tehnician – a pregătit doar pe FC Voluntari, echipa secundă a clubului Al Wahda, naționala de tineret și trei luni pe FCU Craiova, Adrian Mutu (42 de ani) e favoritul directorului tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, la ocuparea locului lăsat liber de Mirel Rădoi. Acesta a colaborat foarte bine cu ”Briliantul” în perioada de câteva luni cât fostul internațional a condus formația de tineret.

Patronul formației FC Botoșani, Valeriu Iftime, este ultimul contestatar al fostului jucător al Fiorentinei. „În nici un caz, Adi Mutu la națională. E un tip formidabil, dar nu poți să-l aduci pe Mutu, dat afară de la Craiova lui Mititelu. E un bun antrenor, dar trebuie să fie la munca de jos, nu trebuie să ardă etapele. Să ia o echipă de Liga 1, tip Croitoru, să stea doi ani. Adi trebuie să vină în România să ajute fotbalul printr-o echipă de club, după care să meargă la echipa națională. Vă spun, e încă o petardă pe care o luăm. Să dea Dumnezeu să reușeașcă, dar eu nu cred. Eu cred în antrenori care au făcut ceva în viață și au avut rezultate cu echipe în criză, așa cum sunt Dan Petrescu, Răzvan Lucescu”, a declarat la Digi Sport Valeriu Iftime.

Valeriu Iftime a făcut minuni la FC Botoșani (FOTO: Sportpictures)
Valeriu Iftime a făcut minuni la FC Botoșani (FOTO: Sportpictures)

Conform informațiilor gsp.ro, miercuri la FRF a avut loc o ședință în care membrii Comisiei Tehnice au fost puși să scrie pe o hârtie 5 nume de antrenori pe care îi consideră capabili să preia naționala. Astfel, au rezultat 10 nume de posibili selecționeri, printre care Adi Mutu, dar și Victor Pițurcă, Edi Iordănescu sau chiar ”elvețianul” Adi Ursea. Cu unul dintre aceștia se vor începe negocierile și, cel puțin teoretic, numele noului selecționer ar urma să fie anunțat în primele zile ale anului viitor. Totuși, nu e exclus să avem o surpriză în preajma Crăciunului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
muncitor meserias unsplash jpg
image
image
image
image
image
image
Dinamo Csikszereda (Sportpictures) jpg
Universitatea Craiova Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Miodrag Belodedici (Sportpictures) jpg
gina gogean jpg
Cupa Greciei (Facebook) jpg
Kylian Mbappe, PSG (EPA) jpg
Gheorghe Hagi, Romania, Generatia de Aur (Sportpictures) jpg
banner ilie nastase png
image
actualitate.net
image
actualitate.net