Cu „nocturna” la TAS!

Ultima actualizare:

    Nocturna a picat de două ori la partida Sepsi - Astracaptură Digi Sport
Nocturna a picat de două ori la partida Sepsi - Astracaptură Digi Sport

"Astralii" vor victoria la "masa verde" fiindcă instalaţia de iluminat a gazdelor de la Sepsi s-a stins de două ori şi dacă verdictul Comisiilor FRF nu va fi favorabil, se vor adresa forului internaţional.

Sepsi şi Astra au remizat 0-0, pe arena Tineretului din Braşov, considerată acasă pentru cei din Sfântu Gheorghe, dar nou promovata poate pierde cu 3-0, conform regulamentelor. Oaspeţii din Giurgiu au depus deja contestaţie pentru că au rămas în beznă, de două ori, şi-n cazul în care nu se vor lua măsuri, îşi vor căuta dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

În ultimii ani, Liga I a devenit o abonată a TAS-ului, indiferent că s-a dorit stabilirea campioanei sau rezolvarea unor situaţii simple. Acum, se prefigurează un nou dosar pe rol. Un joc banal, încheiat 0-0, poate avea alt rezultat pe hârtie şi automat poate conta în stabilirea clasamentului. Problemele au apărut prima dată în minutul 25 şi abia după un sfert de oră s-a remediat defecţiunea nocturnei. Dar, în timpul pauzei, instalaţia s-a stricat iar şi repriza secundă a pornit cu o întârziere de aproximativ zece minute. Aici a intrat în scenă arbitrul George Rădulescu, cel care în loc să oprească partida şi să decidă victoria oaspeţilor cu 3-0, aşa cum se arată în regulamente, a hotărât ca disputa să continue. “Băieţii ăştia nu mai învaţă nimic din arbitraj, că nu mai au de la cine, dar nici nu citesc regulamentele, pe care ar fi trebuit să le ştie pe dinafară. El trebuia să nu mai reia jocul, iar echipa gazdă să piardă cu 3-0”, a tunat fostul mare arbitru internaţional, Ion Crăciunescu. Iar, cei de la Astra au luat măsuri. “Sunt afectat, la fel şi jucătorii. A fost lipsă de respect, suntem insultaţi. Fotbalul se joacă pe teren, iar ceea ce s-a întâmplat e în contradicţie cu spiritul acestui sport. Nu accept să fim luaţi de fraieri, bătaia lor de joc. Am stat 15 minute în prima repriză şi alte 10-12 în partea a doua ca să vină lumina”, a anunţat antrenorul giurgiuvenilor, Edi Iordănescu. “Mergem până la TAS dacă e nevoie”, a completat şi team managerul Astrei, Mihai Matei. Oficialii formaţiei din Giurgiu au depus contestaţie, explicând cele întâmplate în raportul de arbitraj al jocului. Acum aşteaptă întrunirea membrilor Comisiei de Disciplină a FRF pentru a aplica sancţiunea, adica Sepsi să piardă cu 3-0, altfel sunt decişi să ajungă până la TAS, forul din Elveţia fiind deja un “judecător suprem” în Liga I. Şi arbitrul George Rădulescu va avea de suportat consecinţele. De altfel, în trecut, în astfel de situaţii, echipele gazdă au avut de suferit. Rapid, în 2001, într-un meci internaţional cu PSG, a pierdut la “masa verde” fiindcă nocturna s-a stins, iar în alt caz, în 2014, Chiajna a fost amendată cu 5.000 de lei doar pentru că a stins lumina până ca fanii să părăsească arena.

Cei de la Sepsi se apără

Oficialul trupei din Sfântu Gheorghe, David Kertesz, a anunţat că ei nu au nicio vină fiindcă nu le aparţine stadionul şi instalaţia de nocturnă. “Le transmit celor de la Astra că nu e frumos ce fac. Ştiu că stâlpii sunt ai primăriei, iar ce e pe ei nu. Am înţeles că e o problemă la instalaţie şi ea e a domnului Niculae…Cu terenul avem un contract, cu anexele altul. Ni s-a spus că poate apărea o defecţiune a nocturnei, cade o secundă tensiunea şi imediat porneşte, dar becurile trebuie să se răcească în mult timp”, a spus acesta, adăugând că va face o cerere la LPF prin care Sepsi să nu ma joace în nocturnă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net