Cum își justifică Gică Hagi greșelile gramaticale: „Așa e când vorbești mult”
Gheorghe Hagi nu este cunoscut ca fiind doar numărul 1 în fotbalul românesc, ci și campion al greșelilor gramaticale și al nonsensurilor verbale. Onest și cu simțul umorului, Gică Hagi a fost mereu conștient de faptul că nu are talent de orator, așa că a găsit și o explicație pentru aceste erori.
Gică Hagi a vorbit într-un interviu despre alegerile pentru președinția FRF: “Cel care va conduce fotbalul românesc după alegeri are obligaţia să ducă fotbalul românesc într-un proiect mai mare ca cel al generaţiei noastre. Să ne propunem să atingem acele performanţe. Performanţa în România creează presiune şi sunt unii care nu acceptă sau nu le place pentru că îţi creează o presiune. În rest, sunt numărul unu în România care investeşte în viitorul fotbalul românesc. Când spun numărul unu vedeţi câţi jucători furnizăm la echipele naţionale, plus investiţia făcută într-o bază sportivă incredibil de competitivă, cu milioane multe“, a declarat Hagi, conform Adevărul.
El are și o explicație logică pentru periodicele greșeli gramaticale: “Vreau să fiu perceput ca om al fotbalului, nu ca scriitor, povestitor. Ştiu că mai greşesc din când în când că aşa e normal când vorbeşti mult faci şi greşeli. La 20 de ani nu vorbeam, la 30 de ani nu am vorbit, la 50 vorbesc din când în când mai mult deoarece cred că am ce să spun.”
“Mi-am câştigat dreptul să îmi dau cu părerea. Nu atac, nu pun bombe, nu mă revolt. M-am revoltat acum nouă ani când am investit în cea mai frumoasă bază sportivă care a produs n jucători. Când m-aţi întrebat acum nouă ani, dacă descopăr pe următorul Hagi, v-am spus că fac foarte mulţi jucători, v-am spus că aduc mulţi jucători la loturile naţionale şi aşa a fost. Tot ce am zis s-a întâmplat. Totul a fost posibil posibil cu multă muncă şi sacrificii", a mai adăugat Gheorghe Hagi.
Echipa sa, Viitorul, va juca în această seară (19 februarie) împotriva Botoșaniului, într-un meci esențial pentru calificarea în play-off.