Cum va arăta noul protocol al meciurilor la reluarea campionatelor

Ultima actualizare:

    Pablo Alcantara, de la Bayern Munchen, in actiuneFoto: Guliver/ GettyImages
Pablo Alcantara, de la Bayern Munchen, in actiuneFoto: Guliver/ GettyImages

Germania pare a fi prima țară care va relua campionatul de fotbal și a anunțat deja noul protocol de desfășurare a meciurilor. Acesta va fi, probabil, implementat treptat în toate celelalte țări.

Inițial, s-a dorit ca întrecerea să se reia la 9 mai, echipele făcând deja antrenamente, dar guvernul a dat semnale că cel mai bine ar fi ca primele meciuri să aibă loc spre finalul lunii viitoare. Totuși, nemții au făcut deja un dosar de măsuri referitoare la condițiile în care se vor desfășura meciurile. Publicaţia ”Der Spiegel” a detaliat măsurile. Astfel, conform protocolului, la meciuri vor fi pe stadion maximum 300 de persoane implicate. Copiii nu vor mai însoţi jucătorii la intrarea în teren, iar fotbaliştii nu-şi vor mai strânge mâna înainte de meci şi nici nu vor mai face fotografia de grup.

Şi prezenţa presei va fi restricţionată, locurile fotografilor urmând să fie limitate. De asemenea, jurnaliştii de la marginea terenului, care transmit pentru televiziuni, trebuie să completeze un formular privind eventuale simptome de Covid-19. Der Spiegel subliniază şi că hotelurile care vor găzdui echipele trebuie să fie supuse unor reguli sanitare.

În plus, pe lângă acest protocol, cluburile intenționează să angajaze psihologi care să lucreze cu fotbaliștii, astfel încât aceștia să își poată menține concentrarea în fața tribunelor goale. Conform specialiștilor, există riscul ca aceștia să nu poată conștientiza că este vorba de meciuri oficiale și ar putea să nu dea 100% pe teren.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net