Dan Petrescu a explicat de ce a refuzat naționala: ”Nu puteam antrena gratis”

Tehnicianul campioanei, CFR Cluj, Dan Petrescu, a explicat de ce nu a acceptat oferta de a prelua naționalei României. El a spus că dacă ar fi mers la prima reprezentativă, ar fi trebuit să antreneze gratis, pentru că era obligat să își plătească acea clauză de reziliere către ardeleni.

Dan Petrescu a refuzat de trei ori naționala României (FOTO: Sportpictures)
Dan Petrescu a refuzat de trei ori naționala României (FOTO: Sportpictures)

"Federaţia a venit cu propunerea şi le-am zis să vorbească cu patronul şi a făcut-o. A venit apoi finalul de campionat. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă duc la patron, pentru că am o clauză în contract de 400.000 de euro. Patronul mi-a spus din prima: <<Nu cumva să îmi ceri să pleci, că nu ai nicio şansă. Ai clauză, dar nu te las să pleci. Ai venit acum trei luni şi mi-ai promis că stai 3 ani>>. Dacă plăteam clauza de 400.000… La FRF mi s-a propus un salariu de 300.000. Trebuia să plătesc 100.000 de euro din buzunarul meu. Dacă găseşte cineva un antrenor care să muncească gratis la naţională, o să mă duc şi eu. Celor care mi-au spus că nu înţeleg de ce nu mă duc, le propun să se ducă să antreneze gratis. Eu am vrut să ajung la naţională, dar nu s-a putut. Îmi doream, dar nu a fost momentul bun. Cât am fost liber 6 luni, nu s-a nimerit, nu am fost întrebat. Dacă eram întrebat atunci, sigur acceptam şi pentru mai puţini bani. Nimeni nu munceşte gratis. Asta a fost istoria”, a declarat Dan Petrescu într-o conferință de presă.

”Bursucul” recunoaște că aceasta a fost a treia oară când a fost în discuții cu FRF pentru a prelua naționala: "Am avut şansa de a antrena naţionala de trei ori şi nu mi-a reuşit. Nu a fost să fie, nu a fost timing-ul perfect. Nu ştiu dacă va mai fi şi a 4-a ofertă. Eu cred că la naţională şi la club nu ai timp de proiecte. Nu tată, rezultate! Imediat. Nu te mai aşteaptă nimeni. Dacă nu ai rezultate imediat nu poţi să rezişti nicăieri", a mai precizat Dan Petrescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net