Daniel Pancu, ultimul supravieţuitor de la precedentul Rapid - Steaua

Ultima actualizare:

    Daniel Pancu speră să-i ducă pe rapidişti în fazele superioare ale Cupei LigiiFoto: Mediafax
Daniel Pancu speră să-i ducă pe rapidişti în fazele superioare ale Cupei LigiiFoto: Mediafax

Spectatorii care se vor încumeta să vină diseară pe Giuleşti vor vedea un Rapid – Steaua total diferit faţă de derby-urile de odinioară. Legătura cu trecutul va fi făcută de un singur fotbalist, experimentatul Daniel Pancu (36 de ani).

Din punct de vedere al valorii titularilor, va fi cel mai cenuşiu Rapid – Steaua din istoria fotbalului românesc. Echipele care în 2006 jucau sfertul de finală din Cupa UEFA se întâlnesc acum în optimile Cupei Ligii, competiţie reinventată de LPF. Ultimul derby dintre cele două rivale bucureştene s-a jucat în urmă cu 15 luni, la finalul sezonului 2012-2013. Cu puţin timp înainte de a fi retrogradaţi din considerente de licenţiere, giuleştenii au ţinut piept viitoarei campioane, scor 1-1, Steaua egalând pe final de meci, prin Bourceanu. Privind echipele trimise atunci în teren şi echipele probabile de astăzi, nu găsim decât un singur punct comun. Este vorba despre Daniel Pancu, veteranul de 36 de ani rămas în Giuleşti să pună umărul la reconstrucţia vişiniilor în ciuda haosului din conducerea clubului.

Roş-albaştrii bagă rezervele

De partea cealaltă, meciul cu Rapid din Cupa Ligii o cam încurcă pe Steaua, care e cu gândul doar la returul cu Stromsgodset de miercuri, vital pentru continuarea parcursului în Liga Campionilor. În aceste condiţii, toţi cei care au jucat din primul minut în Norvegia vor fi menajaţi de Costel Gâlcă, antrenorul Stelei urmând să utilizeze o formulă experimentală, cu puţini fotbalişti consacraţi, în calcule fiind Keşeru, Stanciu şi Filip. Prilej excelent pentru necunoscuţii Grădinaru, Vâlceanu, Toşca, Aldea sau Pham de a-şi arăta valoarea.

Steaua a cerut 5 bilete! 

Din cele numai 3.000 de tichete scoase la vânzare pe stadionul „Giuleşti” (din cauza degradării arenei, mai multe sectoare au fost închise, inclusiv peluzele), Steaua avea dreptul la aproximativ 150 de fani. Suporterii roş-albaştrilor nu s-au îngrămădit însă la această partidă, solicitând doar cinci bilete, lucru care va rămâne în istoria negativă a derby-urilor dintre Steaua şi Rapid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net