Denis Alibec dă goluri la kilogram

Ultima actualizare:

    Denis Alibec a marcat pentru prima dată în carieră trei goluri într-o partidăFoto: David Muntean
Denis Alibec a marcat pentru prima dată în carieră trei goluri într-o partidăFoto: David Muntean

Cele două-trei kilograme în plus de care se plângea Anghel Iordănescu nu l-au împiedicat pe Denis Alibec să arate că nu e cu nimic mai prejos decât ceilalţi atacanţi ai naţionalei şi că merită să fie luat în lotul României la Euro 2016.

Tricolorii au abordat ultimele meciuri amicale, cu Lituania şi Spania, având în componenţă nu mai puţin de şase atacanţi (Keşeru, Andone, Rusescu, Stancu, Hora şi Ivan), printre cei rămaşi acasă numărându-se şi Denis Alibec. „El trebuie mai întâi să dea două-trei kilograme jos”, s-a justificat Iordănescu, care nu putea anticipa ce avea să se întâmple în următoarea etapă de campionat. Ei bine, sărit din schema lui „Tata Puiu”, Alibec şi-a văzut de treabă şi a răspuns cu o prestaţie formidabilă în derby-ul Dinamo – Astra (1-4). Vârful de 25 de ani al giurgiuvenilor a găsit momentul perfect pentru primul hattrick din carieră, cele trei goluri în poarta dinamoviştilor fiind o „dedicaţie” specială pentru cele trei kilograme în plus amintite de Iordănescu.

„Voiam să dau două goluri, dar e bine şi trei. Sper să vadă acum că nu sunt gras. Îi transmit selecţionerului să se uite la meciuri. Dacă vor să vadă câte kilograme am, să vină să mă cântărească, nu să vorbească la televizor. Am 88 de kilograme, nu mai slăbesc, vreţi să mor pe teren?”, a spus Alibec după cel mai reuşit meci din viaţa sa.

Acum, mingea e în terenul “Generalului” Iordănescu, care va avea o grijă în plus la alegerea lotului de 23 de fotbalişti cu care România se va prezenta în Franţa la vară. De altfel, selecţionerul a prevăzut inflaţia de atacanţi existentă în prezent la naţională. Cu şapte candidaţi de valori apropiate şi cu Ciprian Marica în stand-by, Anghel Iordănescu nu va putea lua la Europene mai mult de patru vârfuri. 

Şumudică: «Suntem nebuni la cap!»

Clipa de graţie prin care trece Alibec a fost speculată şi de antrenorul Astrei, Marius Şumudică. “A demonstrat că e cel mai bun atacant. Dacă Alibec nu are valoare pentru Euro, înseamnă că suntem nebuni la cap, nu suntem sănătoşi! N-am văzut în viaţa mea pe cineva să dea aşa cu stângul!”, a precizat Şumudică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net