Dică poate să-şi închege echipa

Ultima actualizare:

    Nicolae Dică are ca obiectiv cucerirea titlului în Liga 1 la finalul acestui sezonFoto: sportpictures.eu
Nicolae Dică are ca obiectiv cucerirea titlului în Liga 1 la finalul acestui sezonFoto: sportpictures.eu

Selecţionerul neamţ al României a chemat doar trei FCSB-işti la lot pentru dubla cu Armenia şi Muntenegru, dintre care unul este portar, Niţă! Doar cu Benzar şi Pintilii lipsă din câmp, Nicolae Dică are două săptămâni pline la dispoziţie pentru a-şi omogeniza echipa alcătuită din scurt şi cam anapoda!

Predecesorii lui Nicolae Dică s-au lovit mereu de faptul că n-au avut la dispoziţie tot lotul de jucători încă din primul stagiu de pregătire, iar întăririle au venit chiar după începutul campionatului. În aceste condiţii, singurele perioade de respiro când se putea lucra mai intens la legăturile de joc erau reprezentate de întreruperile competiţiei interne pentru acţiunile echipelor naţionale. Nici aici nu avea însă FCSB mai mult noroc, selecţionerii convocându-le tot timpul mai mult de jumătate din echipa de bază. În acest an, Dică a păţit la fel în ceea ce priveşte transferurile, dar Daum l-a ajutat foarte mult la capitolul selecţie. Asta pentru că, dorind să inoveze în criză de rezultate, neamţul nu i-a mai chemat la lot decât trei jucători! Unul este portar, Florin Niţă, irelevant oricum în ceea ce priveşte jocul din teren, iar ceilalţi doi sunt Pintilii şi Benzar. În rest, tehnicianul vicecampioanei îşi poate avea zi de zi la baza din Berceni întreg lotul, inclusiv 14 dintre cei 15 nou veniţi! Acest lucru cade ca o mănuşă pentru Dică, tehnicianul putând lucra 14 zile la trasee de joc şi la integrarea transferurilor din această vară. Astfel, tot răul neconvocărilor lui Alibec, Budescu sau Enache poate fi spre bine, iar FCSB ar putea arăta alt fotbal la reluarea campionatului. Roş-albaştrii s-au chinuit teribil în aceste prime opt partide din Liga 1, în care a făcut puncte din valoarea individuală a jucătorilor, nu din vreun joc colectiv elaborat la antrenamente. Gigi Becali ştie din anii trecuţi că rezultatele din inerţie nu ţin prea mult şi la un moment dat căruţa se rupe dacă FCSB nu va reuşi măcar în a doua parte a sezonului să arate ca o adevărată echipă. Primul test va fi pe 9 septembrie, la Ovidiu, cu campioana Viitorul, căreia i-a “furat” în această vară coloana vertebrală: Benzar, Coman şi Nedelcu. Rămâne de văzut dacă va păţi ca în precedentele două sezoane, când latifundiarul cumpăra tot ce era mai bun de la Astra, dar tot pierdea în meciurile directe cu trupa lui Marius Şumudică.

Record de stelişti la lot sub Victor Piţurcă

simeon stalpnicul png

FCSB şi Gigi Becali trăiesc vremuri ciudate cu Christoph Daum la Casa Fotbalului şi nu e de mirare că latifundiarul îl vrea pe neamţ cât mai repede dus. Asta pentru că a ajuns să aibă trei jucători la lot după ce mulţi ani la rând roş-albaştrii au dominat vestiarele echipelor naţionale. Recordul a fost bătut în 2012, în mandatul lui Victor Piţurcă, când nu mai puţin de şapte jucători ai Stelei au fost chemaţi la lot pentru dubla cu Estonia şi Andorra, din startul preliminariilor pentru Mondialul din 2014. Respectivii au fost Tătăruşanu, Chiricheş, Popa, Bourceanu, Pintilii, Tănase şi Rusescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net