Diego Armando Maradona, omagiat la Napoli

Ultima actualizare:

    Tricourile cu chipul lui Maradona vor fi purtate la trei meciuriFoto: Facebook / SSC Napoli
Tricourile cu chipul lui Maradona vor fi purtate la trei meciuriFoto: Facebook / SSC Napoli

Componenții echipei de fotbal SSC Napoli vor purta tricouri cu chipul stilizat al starului argentinian la trei meciuri din Serie A. Mai exact, acest echipament va fi folosit la partidele cu Hellas Verona, din seara de ieri, cu Inter Milan, din 21 noiembrie, de pe San Siro, și cu Lazio Roma, din 28 noiembrie.

Se va marca astfel scurgerea unui an de la moartea fostului star al grupării din sudul Italiei. Tricourile vor fi scoase la vânzare în trei culori diferite şi doar în 1926 de exemplare pentru fiecare, cifră care face referire la anul înfiinţării clubului italian. Diego Maradona a jucat la Napoli între 1984 şi 1991, devenind un adevărat idol în oraş. Numărul 10 purtat de el a fost retras de această formație în urmă cu mai mulţi ani, iar stadionul îi poartă numele.

Cu Napoli, Maradona a cucerit titlul de campion în Serie A în 1987 și 1990, Cupa Italiei în 1987 și Supercupa Italiei în 1990. De asemenea, a triumfat în ediția 1989 a Cupei UEFA. Campion mondial în 1986, Diego Maradona a murit la 25 noiembrie 2020, victimă a unui stop cardiac.

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
cristiano ronaldo georgina jpg
bayern munchen epa efe h 56385191 jpeg
hagi jr getty jpg
Hagi jpg
fani ungaria jpg