Dinamo a înşelat lumea cu insolvenţa? Parchetul îi anchetează pe "câini"
Dinamo Bucureşti a intrat în 2014 în reorganizarea judiciară, dar insolvenţa lui Ionuţ Negoiţă n-a semănat de la bun început cu cea a celorlalte cluburi, gen Rapid, FC Braşov sau ASA Târgu Mureş.
La acel moment nu existau informaţii că trupa din Ştefan cel Mare are probleme financiare grave şi intrarea în această procedură a surprins pe toată lumea. Lucrurile au părut cusute cu o aţă şi mai albă un an şi jumătate mai târziu, când Dinamo a ieşit din insolvenţă la fel de brusc şi de neanunţat precum a intrat. Erau însă decizii judecătoreşti definitive şi nimeni n-a îndrăznit să pună întrebări suplimentare. Azi, buba s-a spart însă! Parchetul București anchetează și face și percheziții la trei societăți care ar fi încercat să ascundă când s-a făcut planul de reorganizare, mai exact procedura de insolvență, active în valoare de 18 milioane de lei! Asta înseamnă că, beneficiind încă de asemenea sume, clubul n-avea voie să intre în insolvenţă.
Procurorii suspectează că totul s-a făcut doar pentru a anula nişte datorii către stat şi către terţi, dar şi pentru a se pune la adăpostul legii insolvenţei, care oferă numeroase avantaje firmei solicitante. Şi s-a reuşit! SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică doar 4,48 % din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro. Să vedem însă şi cu ce costuri pentru cei care şi-au asumat riscuri.