Dinamo, primul club care a ieşit din insolvenţă

Ultima actualizare:

    Ionuţ Negoiţă şi-a desfiinţat jucătoriifoto: Mediafax
Ionuţ Negoiţă şi-a desfiinţat jucătoriifoto: Mediafax

Trupa roş-albă e prima din Liga I care a reuşit să închidă procedura de insolvenţă, după un proces ce a durat un an şi patru luni.

Tribunalul Bucureşti a decis închiderea procedurii de insolvenţă şi reintroducerea în circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul de fotbal din Liga I, a anunţat Mediafax. Dosarul a fost deschis la data de 13 mai anul trecut.

Roş-albii au acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă, pentru a putea participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene.

“Câinii” speră să primească o dispensă din partea UEFA pentru a-i lăsa de la anul în întrecerile continentale, fiindcă regulamentul prevede că o echipă poate evolua în Europa abia la un an după ieşirea din insolvenţă. Dacă nu vor găsi înţelegere la forul de la Nyon, roş-albii ar urma să activeze din ediţia 2017 – 2018.

Primul club din România care a intrat în insolvenţă a fost FC Rapid, instanţa admiţând deschiderea procedurii de reorganizare la 7 decembrie 2012. Ulterior, alte opt cluburi de Liga I, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Vaslui, FC Dinamo, CFR Cluj, Petrolul Ploieşti şi FC Braşov au intrat în insolvenţă. Dintre acestea, în momentul de faţă doar trei mai activează în primul eşalon, Dinamo, CFR Cluj şi Petrolul. Gloria Bistriţa şi FC Vaslui au fost dezafiliate de Federaţia Română de Fotbal, iar Rapid, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi şi FC Braşov evoluează în Liga a doua.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net