Dinamo se destramă. Ce jucători importanţi se despart de echipă

Ultima actualizare:

    Dragoş Grigore  este unul dintre  veteranii lotului  dinamovist  (Foto: Răzvan Păsărică)
Dragoş Grigore este unul dintre veteranii lotului dinamovist (Foto: Răzvan Păsărică)

Proiectul „New Dinamo”, unul în care roş-albii se bat pentru titlu şi cupele europene, nu apare nici din sezonul următor. „Reconstrucţia” e cuvântul de bază, dar şi aceasta e făcută prin renunţarea la jucători de valoare şi aducerea unora care să accepte salarii de liga a doua.

În „Ştefan cel Mare" se anunţă vremuri tulburi. Din vară, aproape o întreagă echipă va pleca, aici fiind incluse şi numele sonore, dar şi „veterani" ca mijlocaşul Cătălin Munteanu.

simeon stalpnicul png

Cristi Bălgrădean, dorit în Spania. Portarul titular vrea să plece, iar şefii abia aşteaptă o ofertă concretă. Au fost tatonări cu Standard Liege, dar totul s-a oprit la bani, în club intrau 800.000 de euro, dar dinamovişti nu au fost de acord doar cu-n împrumut, doreau cedarea definitivă. Acum, pentru goalkeeper sunt semnale din ligile inferioare din Spania şi prima ligă bulgară şi turcă. Cert e că sigur va pleca, iar în locul său va apărea în lot Marc de la Corona, echipă retrogradată. Apoi, Naumovski s-a săturat să fie rezervă şi are mari şanse să prindă un post de titular în străinătate, mai ales că-n vară îi expiră contractul cu Dinamo.

simeon stalpnicul png

Grigore, aproape de Bulgaria. Căpitanul Dragoş Grigore vrea şi el să părăsească clubul, şi la fel ca-n cazul lui Bălgrădean, şefii nu se opun. E monitorizat de echipe din Turcia, însă are mari şanse de a ajunge la Botev Plovdiv, acolo unde foştii săi colegi Luchin şi Curtean i-au făcut reclamă. Şi, Thicot va pleca, conducătorii fiind enervaţi de presaţiile slabe, deşi ei l-au adus ca un star şi i-au dat un salariu de 7.000 de euro pe lună, mai mult decât dublu faţă de tinerii din lot. Francezul nu are oferte şi i se va propune o micşorare de salariu, ce-l va face, cel mai probabil, să-şi caute echipă.

Şi, Laurenţiu Rus e la un pas de despărţire, el dorind stabilitate financiară, mai ales că recent a devenit părinte. În plus, conducătorii au încercat în repetate rânduri să-l facă să plece din cauza salariului prea mare, 6.000 de euro lunar, şi acum îl vor lăsa să plece fără mari pretenţii, chiar dacă mai are doi ani de contract.

simeon stalpnicul png

"Lozul cel mare", Cosmin Matei. Mijlocaşul e într-o formă excelentă şi oficialii vor să profite. Omul care a fost decisiv în multe meciuri e monitorizat atent de mai multe cluburi din străinătate şi licitaţia poate începe, şefii dorind de la 1,5 milioane de euro în sus pentru a-l ceda. Sătul de întârzieri salariale, jucătorul e de acord să plece.

simeon stalpnicul png

Rămân şi fără „Ţucu-gol". Ţucudean e printre cei mai iubiţi jucători din vestiar, însă nu atât de apreciat de şefi fiindcă trebuie să-i suporte un salariu consistent. Cota roş-albilor e de 8.000 de euro  din totalul celor 20.000, atât cât a negociat la Standard Liege, el revenind sub formă de împrumut de la belgieni până la finalul sezonului. Altfel, Alexe, dat în Serie A, s-ar întoarce la Dinamo, dar doar în acte, dinamoviştii nedorind să aibă în lot un fotbalist ce a trecut peste o accidentare gravă şi căruia trebuie să-i suporte un salariu de peste 20.000 de euro pe lună. Pentru el se caută un nou împrumut.

Suporterii sunt supăraţi că „proiectul" dinamoviştiilor e o nouă fumigenă. Transferurile de răsunet sunt de fapt jucători de la Corona (mijlocaşul Francesco Miranda şi portarul Traian Marc) sau Chiajna (atacantul Weelington) şi, mai mult decât atât, şi noile achiziţii sunt cu probleme în condiţiile în care preşedintele Constantin Anghelache i-a contactat direct pe jucători pentru a nu le da comisioanele impresariilor, şi s-ar putea ajunge la comisii. Mai mult, acţionarul Ionuţ Negoiţă vrea să renunţe la echipă din cauza datoriilor care tot apar.

Azi, Dinamo împlineşte 66 de ani de existenţă şi conducătorii doreau să deschidă oficial muzeul clubului. Totuşi, lucrările de amenajare şi de recondiţionare a trofeelor durează mai mult, iar lansarea va avea loc joia viitoare, la sediul din „Ştefan cel Mare". „Nu vrem să ne grăbim. Până la urmă toată luna mai e dedicată clubului nostru", au explicat dinamoviştii. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net