Doar ei ne mai fac cinste în Vest


    Maxim a semnat  prelungirea  contractului cu  Stuttgart, deşi  e doar rezervă
Maxim a semnat prelungirea contractului cu Stuttgart, deşi e doar rezervă

Sita echipelor puternice din Anglia, Spania, Italia, Germania, Franţa e tot mai mare pentru jucătorii noştri. Foarte puţini reuşesc să confirme şi să rămână la un club tare mai mulţi ani, iar în acest an avem doar cinci.

Alexandru Maxim ne-a dat zilele trecute o veste bună, prelungindu-şi contractul cu VFB până în 2019. Tentaţii au existat şi pentru mijlocaş, de care au tras cel mai probabil tot felul de turci sau arabi. Acesta a ajuns însă la concluzia că nimic nu se compară cu Bundesliga şi rămâne să se bată în continuare într-unul din cele mai tari campionate din lume. Azi, Stuttgart începe sezonul acasă, cu FC Koln, şi Maxim e aşteptat să joace măcar o repriză pe Mercedes-Benz Arena.

Cu excepţia lui, îi numărăm pe degetele de la o singură mână pe „artiştii” din ţările dezoltate fotbalistic. În Germania nu mai avem pe nimeni altcineva. În Anglia ţinem capul sus cu portarul Pantilimon, om de bază la Sunderland. Florin Gardoş nu intră la socoteală pentru că e accidentat şi timp de şase luni nu va putea îmbrăca tricoul lui Southampton, nu că până acum ar fi fost vreun titular incontestabil în Premier League. Apoi, în Italia îi avem pe Chiricheş, la Napoli, pe Tătăruşanu, la Fiorentina şi pe lazialul Radu Ştefan. Restul românilor din „Big 5”, ca „romanul” Lobonţ sau fundaşul lui Toulouse, Mihai Roman, sunt jucători de lot, cu apariţii sporadice. Titular va mai fi probabil Herea, la Skoda Xanthi, dar Grecia îşi dispută statutul său de echipă vestică.

Costel Pantilimon
Costel Pantilimon

Fane  Radu
Fane Radu

Ciprian Tătăruşanu
Ciprian Tătăruşanu

Vlad Chiricheş
Vlad Chiricheş

Andone şi Deac suferă pentru titlu în Kazahstan

Ioan Andone tinde să devină „ucigaşul de vise” ale ultimelor echipe antrenate. După ce a condus tot sezonul în Cipru şi a fost demis de Apolon Limasol pentru că blocase echipa, acesta face la fel şi în Kazahstan. Aktobe, echipa la care este legitimat şi Ciprian Deac, a defilat în sezonul regulat, dar a început catastrofal play off-ul pentru titlu, pierzând un derby vital, scor 0-1 cu Astana, chiar pe teren propriu. 

Survivor Romania webp
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
crima londra jpg
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia
image
image
image
image
image
image
Ahmet Eyüp Türkaslan, Facebook jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Farul CSU Craiova, Sportpictures jpg
Edjouma fcsb cfr cluj jpg
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg