Doliu în fotbalul românesc: un fost jucător la Rapid a murit la 34 de ani

Fotbalul românesc este în doliu, după ce a încetat din viață un fost jucător legitimat la Rapid: în vârstă de doar 34 de ani, Andrei Matei a murit, potrivit anunțului făcut, joi, de oficialii giuleșteni, existând informații care indică faptul că fostul jucător suferea de scleroză laterală amiotrofică.

Andrei Matei a murit la doar 34 de ani (FOTO: Facebook)
Andrei Matei a murit la doar 34 de ani (FOTO: Facebook)

„Cu mare tristețe, vă anunțăm că Andrei Matei, fostul jucător al Rapidului, a pierdut lupta cu o boală necruțătoare și s-a alăturat Galeriei din Ceruri, la numai 34 de ani!
Andrei a fost crescut în pepiniera Rapidului și a jucat trei meciuri pentru prima echipă, în sezonul 2012/2013.
Condoleanțe familiei și prietenilor!”
, a notat Rapid pe rețelele de socializare, despre cel crescut la grupele de copii și juniori ale clubului de lângă Podul Grant. 

Debutul bolii, în urmă cu trei ani

Înapoi în timp, Andrei Matei a început să simtă primele semne ale bolii, în 2021, scleroza laterală amiotrofică „i-a topit” mușchii, însă fostul mijlocaș a aflat diagnosticul abia după un an. „Totul s-a întâmplat ca din senin. Într-o dimineață, când s-a trezit, băiatul meu mi-a spus că i-a amorțit o mână, cea stângă. Apoi, lucrurile au început să se agraveze destul de rapid. I-a scăzut forța musculară în braț atât de tare, încât nici o sticlă nu putea să țină în mână. La vreo săptămână-două, i s-au încovoiat trei degete de la o mână, cel mare, arătătorul și mijlociul, ca și cum i s-ar fi pus cârcei. Atunci am mers la un neurolog, dar până să aflăm ce necaz s-a abătut asupra lui Andrei, ce boală îl chinuie, a trecut un an”, a povestit mama lui sa, în anul 2022, într-o discuție cu „Libertatea”.
Andrei Matei a fost un „produs” al formației din Giulești, fiind crescut în pepiniera Rapidului şi jucând inclusiv la prima echipă, în sezonul 2012/2013. Fostul jucător a debutat pentru echipa mare a clubului de lângă Podul Grant, în 2013, chiar într-un meci de mare intensitate, cu Dinamo, acesta fiind introdus pe teren spre finele partidei, în minutul 85. Atunci, „câinii” s-au impus cu 1-0, grație golului „semnat” de Ionel Dănciulescu. În total, fostul mijlocaș a bifat două apariții în primul eșalon românesc şi una în Cupa României.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Dennis Man si Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Elisabeta Lipa, Sportpictures jpg
laurentiu toma jpg
Lituania România (Sportpictures) jpg
Lituania România (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Lituania Romania (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net