Echipa lui Răzvan Lucescu s-a retras din Liga Campionilor Asiei fiindcă nu a avut suficienţi jucători pentru meciul cu Shabab Al Ahli Dubai!

23 septembrie 2020
article img
La meciul cu Shabab Al Ahli Dubai, Răzvan Lucescu se baza pe doi portari și nouă jucători de câmpFoto: Facebook/Al-Hilal

Confederaţia Asiatică de Fotbal (AFC) a anunţat că echipa lui Răzvan Lucescu, Al Hilal, a fost retrasă din Liga Campionilor Asiei, iar rezultatele acesteia i-au fost anulate, deoarece nu a putut alinia numărul minim de jucători pentru meciul de astăzi (miercuri, 23 septembrie), cu Shabab Al Ahli Dubai. Confruntată cu cazuri de COVID-19, campioana Arabiei Saudite era deținătoarea trofeului.

În comunicatul postat pe site-ul the-afc.com se precizează: „Al Hilal, din Arabia Saudită, nu a reuşit să prezinte numărul necesar de 13 jucători pentru meciul său din Grupa B a Liga Campionilor Asiei, cu Shabab Al Ahli Dubai, din Emiratele Arabe Unite, şi conform articoului 4.3 din Regulamentul Special pentru competiţiile AFC în perioada pandemiei de coronavirus, este considerată retrasă din competiţie. Toate meciurile jucate de Al Hilal, care a avut pe listă doar 11 jucători, sunt anulate, astfel că Pakhtakor din Uzbekistan şi Shabab Al Ahli Dubai s-au calificat în optimile de finală din Grupa B”.La partida care ar fi trebuit să se dispute astăzi, Al Hilal a avut pe foaia de meci doar 11 fotbalişti, între care s-au numărat trei portari. Echipa lui Lucescu a ajuns în această situaţie din cauza cazurilor de coronavirus.În 21 septembrie, gruparea saudită a fost nevoită să joace meciul cu Shahr Khodro (Iran), din Liga Campionilor Asiei, fără 15 fotbaliști! Al-Hilal a precizat pe Twitter că a solicitat amânarea partidei, însă Confederația Asiatică de Fotbal (AFC) a refuzat. Contând pentru a 5-a etapă a Grupei B, meciul s-a disputat, duminică, 20 septembrie, la Al Wakrah (Qatar), și s-a încheiat la egalitate, 0-0. Conform regulilor AFC, campioana Asiei en titre a putut disputa întâlnirea fiindcă 14 dintre jucătorii săi erau valizi, inclusiv doi portari. Printre jucătorii infectați se numără atacantul francez Bafetimbi Gomis şi mijlocaşul italian Sebastian Giovinco. După cinci etape, Ah-Hilal conducea în clasament, cu 11 puncte, fiind urmată de Pakhtakor (8p), Al-Ahli (7p) şi Shahr Khodro (1p).