Echipamentul e făcut din 13 sticle de plastic!

Ultima actualizare:

Pe lângă culoarea inedită, echipamentul de joc are o caracteristică specială: este realizat prin reciclarea a 13 sticle de plastic.

Conform producătorilor de la Nike, acest nou proces de fabricaţie reduce consumul de energie cu până la 30 de procente, comparativ cu procesul tradiţional de producţie a poliesterului, şi ajută la eforturile de protecţie a mediului înconjurator.

De altfel, la nivel global, din 2010 încoace, această firmă a utilizat aproximativ 115 milioane de sticle de plastic reciclate printr-o tehnologie specială pentru a produce echipamente de joc.

Materialul din care este realizat noul echipament este cu 23% mai uşor şi cu 20% mai rezistent decât precedentele ţesături folosite de Nike şi înglobează tehnologia Dri-FIT, care ajută la eliminarea transpiraţiei şi asigură confortul termic pe terenul de joc.

Reglarea temperaturii corporale este realizată prin intermediul zonelor de ventilaţie, ce reprezintă sute de mici găuri realizate pe tricou cu ajutorul laserului în zona de sub braţe şi în partea inferioară, facilitând circulaţia aerului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Corina Cusa jfif
image
image
image
image
image
image
Jordan Pickford (X, Twitter) jpeg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Anglia Elvetia, EURO 2024 (EPA) jpg
Toni Kroos (EPA) jpg
Sotii Cozmiuc (Facebook) jpg
Porutgalia Franta, EURO 2024 (EPA) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
Anglia nationala EURO 2024 (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net