Ele au confiscat titlul

Ultima actualizare:

    Bayern München a câştigat pentru  a cincea oară consecutiv titlul în  Germania, o performanţă istorică
Bayern München a câştigat pentru a cincea oară consecutiv titlul în Germania, o performanţă istorică

Campionatele interne se apropie de final pe tot continentul, iar câteva ligi şi-au desemnat deja câştigătoarele. Nu vă faceţi însă griji, sunt aceleaşi ca în urmă cu un an, doi, trei, patru sau cinci! Bayern, Basel, Olympiakos, Juventus, Celtic, Salzburg şi Ludogoreţ au ucis orice concurenţă şi, implicit, emoţia aferentă!

Bavarezii lui Ancelotti au scris istorie. Bayern München şi-a adjudecat deja matematic al 27-lea titlu din istorie după un an în care lupta a fost slabă. Nou promovata Leipzig s-a ţinut cel mai tare, dar jucăria gigantului Red Bull nu mai poate face nimic cu 10 puncte în spate şi doar 3 etape rămase de jucat. Pentru Bayern a fost al cincilea titlu consecutiv, record absolut în fotbalul german.

simeon stalpnicul png
  • Celtic aleargă singură în Scoţia. Verzii au avut o rivalitate decentă cu cei de la Rangers, dar după falimentul celor din urmă au rămas singuri pe plantaţie. Anul acesta au câştigat al şaselea titlu consecutiv, dar să reuşeşti asta în faţa lui Motherwell sau Aberdeen nu e tocmai un eroism. Pentru a face competiţia mai palpitantă, şefii Federaţiei au introdus şi în Scoţia sistemul cu play-off, dar Celtic l-a dat peste cap devenind campioană încă din sezonul regulat, lucru absolut fabulos.

simeon stalpnicul png
  • Basel a câştigat al optulea sezon la rând. Nu departe de Bavaria, puţin mai jos pe Rin, altă echipă a dat peste cap statisticile. Basel a legat opt titluri în Elveţia, lucru pe care nu l-a mai reuşit nimeni până acum în acest campionat. Roş-albaştrii au 21 de puncte în faţa lui Young Boys Berna şi şase etape de jucat, ceea ce înseamnă că Doumbia şi compania pot desface şampania în aşteptarea Ligii Campionilor.

simeon stalpnicul png
  • Olympiakos a ajuns la 44 de titluri. O nebunie totală este şi ce se întâmplă în Grecia, unde Olympiakos a ajuns şi ea la şase campionate câştigate la rând şi 44 în total, un record absolut în Europa. Trupa din Pireu reuşeşte asta fără să-i lipsească concurenţa, Panathinaikos, PAOK sau AEK Atena depunând toate eforturile pentru a stopa această dominaţie. Deocamdată, nu se poate face însă nimic în faţa lui Cardozo şi compania.

simeon stalpnicul png
  • Juventus a pus monopol pe Serie A. Aproape să-şi continue hegemonia este şi „Bătrâna doamnă”, în Italia! Trupa lui Maximilian Allegri mai avea nevoie de doar o victorie aseară, cu Torino, într-un meci disputat după închiderea ediţiei, pentru a-şi adjudeca titlul cu numărul 33 şi, de asemenea, al şaselea consecutiv. Roma şi Napoli n-au putut să ţină pasul nici în acest sezon în care au fost la un moment dat aproape, dar au pierdut din turaţie pe parcurs.

simeon stalpnicul png
  • Red Bull le-a dat aripi celor din Salzburg. Campionatul din Austria a fost dominat zeci de ani de echipele din Viena, dar de când gigantul care produce celebrul energizant a preluat clubul din Salzburg totul s-a schimbat. Rapid şi Austria au trebuit să se recunoască depăşite de situaţie şi oraşul unde s-a născut Mozart a devenit polul de putere al fotbalului austriac. Red Bull mai avea şi ea nevoie doar de o victorie aseară, la Mattersburg, pentru a bifa al cincilea titlu la rând.  

Moţi, singurul român care gustă dominaţia, cu Ludogoreţ


    Foto: EPA
Foto: EPA

Bulgaria s-a transformat şi ea într-un campionat cu câştigător dinainte ştiut, Ludogoreţ Razgrad având cea mai agresivă ascensiune posibilă. În 2011, verzii promovau pentru prima dată în istorie în prima ligă, iar în 2012 câştigau deja primul titlu. Le-a plăcut asta şi le-au luat pe toate de atunci până azi, al şaselea în acest sezon. Cosmin Moţi a prins şi el patru, iar la cum arată adversarele din Sofia, Levski şi CSKA, probabil vor urma şi altele. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net