Emiliano Sala a transmis un ultim mesaj: ”Sunt într-un avion care pare să se dezintegreze”

Ultima actualizare:

    Locuitorii din Nantes se roagă pentru argentinianul Emiliano SalaFoto: EPA
Locuitorii din Nantes se roagă pentru argentinianul Emiliano SalaFoto: EPA

Fotbalistul Emiliano Sala (28 de ani) a transmis un mesaj audio pe un grup de Whatsapp, prietenilor argentineni, în timp ce se afla în avionul care a dispărut, luni, deasupra Canalului Mânecii.

În relatarea argentinianului se spune că aparatul pare să se dezintegreze. "Salut, fraţilor! Ce faceţi, nebunilor? Frate, sunt mort (n.r. - de oboseală). Am fost aici, la Nantes, făcând lucruri, lucruri, lucruri şi lucruri, nu se mai terminau. Sunt într-un avion care pare să se dezintegreze şi merg la Cardiff. Mâine, începem şi după-amiază, încep antrenamentele cu noua mea echipă. Să vedem ce se întâmplă. Ce faceţi, fraţilor şi surorilor, sunteţi bine? Dacă nu aveţi veşti despre mine într-o o oră şi jumătate, nu cred că o să trimită pe cineva să mă caute pentru că nu mă pot găsi, dar ştiţi... Tată, cât de speriat sunt!", a spus Sala în mesaj, potrivit marca.com.

Cotidianul francez ”L'Equipe” a scris, totodată, că Sala ar fi transmis un mesaj asemănător unui fost coechipier, Diego Rolan, care a confirmat informaţia pentru postul de radio uruguayan 1010AM. ”Dacă mă vei căuta vei știi unde să mă găsești”.

Transferat de la FC Nantes la Cardiff City pentru 17 milioane de euro, Emiliano Sala se deplasase în orașul francez pentru a-și lua rămas bun de la echipa pentru care evoluase până atunci. Fotbalistul a făcut o fotografie de grup alături de foștii săi colegi printre care s-a aflat și portarul Ciprian Tătărușanu. Apoi, în seara de luni, el a urcat într-un avion ușor, monomotor, Piper Malibu, pentru a ajunge la Cardiff, în Țara Galilor. Avionul a zburat la o altitudine de 5.000 de picioare (1.650 de metri). După ce a depăşit Insulele Guernsey, din apropiere de Normandia, a cerut să coboare, iar contactul cu avionul s-a pierdut când acesta era la o altitudine de 2.300 de picioare. Apelul primit de Garda de Coastă din Guernsey privind dispariţia aparatului, la 15 mile nord de insulă, a fost la 20.23. Două elicoptere, unul francez, cu baza la Cherbourg, şi altul britanic au început imediat căutările, dar le-au oprit la ora 02.00, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (vânt, valuri, vizibilitate redusă). Căutările au fost reluate la ora 08.00 şi oprite în seara zilei de marţi, din cauza întunericului.

Avionul privat de mici dimensiuni, de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, este un monomotor care poate transporta şase 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net