Eroi printre fani. Gică Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu nu și-au găsit loc la tribuna VIP de pe Arena Națională

Ultima actualizare:

    Foștii mari fotbaliști ai României nu și-au găsit loc la sectorul VIPFoto: sportpictures.eu
Foștii mari fotbaliști ai României nu și-au găsit loc la sectorul VIPFoto: sportpictures.eu

Câțiva componenți ai „Generației de aur” au vizionat partida Austria – Macedonia de Nord (3-1) din mijlocul fanilor, din tribună, pe Arena Națională. FR de Fotbal se apără, susținând că UEFA este cea care distribuie invitațiile.

Semnalată de GSP, situația a stârnit un val de critici din partea fanilor naționalei. Și, firește, nici componenții echipei care a atins sferturile de finală la CM 1994 n-au rămas fără reacție. Gheorghe Popescu a declarat că se aştepta să primească alt bilet, la oficială. "În protocolul cu UEFA, s-a acordat o cotă-parte de 700 de bilete Primăriei. Atât! Ulterior, aceste 700 de bilete au fost împărţite, jumătate-jumătate, între Primărie şi Guvern. Şi am cumpărat pentru prieteni din cota Guvernului, toate erau la tribuna a II-a", a declarat Popescu pentru gsp.ro.

Gică Popescu și Gică Hagi au stat pe locuri cumpărate de ei

Astăzi, Gică Popescu a revenit cu următorul mesaj pe Facebook: „Văd că sunt foarte multe discuţii în jurul faptului că noi, cei din Generaţia de Aur, am primit bilete la meciul Austria – Macedonia de Nord, la tribuna a doua. A fost alegerea Federației Române de Fotbal. Eu şi Gică Hagi am ales să stăm pe locurile pe care le-am plătit eu. Am cumpărat, pentru mine, pentru familia mea, pentru prietenii mei, bilete în valoare de multe mii de euro. Dar ne-am simţit acolo, la tribuna a doua, ca pe vremuri. Cu suporterii care ne-au apreciat. Cu fanii care au venit să facă fotografii cu noi. Cu cei care au fost pe străzi la marile noastre victorii. La Campionatul Mondial din SUA 94, voi şi noi, am umplut ţara de bucurie! Îmi amintesc, după victoria cu Argentina, sute de mii de oameni au defilat de la Piaţa Unirii la Piaţa Romană! Acestea sunt lucrurile care rămân, care contează cu adevărat”. Și în timp ce Dorinel Munteanu a spus că a fost deranjat de faptul că nu a primit bilet la oficială, Gheorghe Hagi a avut o reacție diplomatică: "N-am o problemă. Am vrut să văd meciul, am stat unde am avut loc, mi-a plăcut partida, atât pot să spun. În rest, n-am nimic de comentat".

Coleg cu cei trei, Gabi Balint a reacționat cu mult umor. Acesta a postat pe contul său de Facebook o imagine în care apare alături de Hagi, pe teren, la un meci. Fotografia e însoțită de următorul mesaj: ”Ce mă, vrei statui?! Stai blând că nu prindem loc nici la tribuna 1”. Balint a făcut trimitere și către o reacție a lui Hagi din 1998. „De zece ani v-am obişnuit cam prost în condiţiile din România. Nu avem nimic! Niciun fotbal. Ce performanţă a făcut vreo echipă în România? Merităm să ne faceţi statuie pentru ce am făcut noi ținând cont de condiţiile din România. Rezultatele cântă cu noi. Se duce fotbalul românesc. Se duce. Zero. În doi-trei ani, zero”, a spus Hagi după meciul cu Paraguay (3-2), din Ghencea, ultimul dinaintea Campionatului Mondial din Franța. 

Chestionată de gsp.ro, FRF a dat următoarea explicație: "Federaţia Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, şi a primit bilete de categoria I. Preţul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziţie la meciurile organizate de UEFA.  În privinţa locurilor VIP, facem precizarea că FRF nu a deţinut locuri în acest sector. UEFA a avut invitaţi proprii, străini şi români, printre care conducerea FRF (preşedinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) şi managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la Bucureşti.  Totodată, este util de ştiut că UEFA are un alt criteriu de împărţire a locurilor în tribune, diferit de sistemul Tribuna I, Tribuna II şi Peluze. Cele 3 categorii UEFA sunt: Categoria 1 – central, între cele două careuri de 16 m, pe ambele părţi ale stadionului. Categoria 2 – colţurile terenului. Categoria 3 – peluze".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net