EURO 2012 / Egal de deschidere: Polonia - Grecia 1-1

Ultima actualizare:

    Polonia a jucat mai bine în prima repriză
Polonia a jucat mai bine în prima repriză

Partida a fost de-a dreptul nebună, cu goluri, penalty ratat, eliminări şi o răsturnare neaşteptată de scor. Polonia a jucat mai bine în prima repriză, Grecia în a doua, când era în inferioritate numerică, dar niciuna n-a luat cele trei puncte.

Festivitatea de deschidere a Campionatului European din Ucraina şi Polonia a fost organizată în prefaţa acestei partide şi s-a desfăşurat pe Stadionul National din Varşovia, în faţa a 58.500 de spectatori.

Robert Lewandowski, golgheterul Borusiei Dortmund, care tocmai s-a transferat la Manchester United, a fost cel care a deschis repede scorul, marcând primul gol al turneului final printr-o lovitură perfectă de cap, în minutul 17. Polonia mai avusese până atunci trei mari ocazii de gol.

Primul meci, primele greşeli mari de arbitraj la turneul final. Grecul Socratis Papastathopoulos a primit uşor două galbene în 6 minute şi a fost eliminat de centralul spaniol Carlos Carballo în minutul 44.

Decizia a fost contestată de greci, iar lucrurile au degenerat un minut mai târziu când arbitrul le-a refuzat acestora şi un penalty după un henţ în careu al polonezului Perquis.

Surprinzător, deşi jucau în 10 oameni, grecii nu s-au lăsat dominaţi şi au reuşit să egaleze în minutul 51 prin Salpingidis, care fusese introdus pe teren după pauză. Partida s-a jucat apoi pe contre.

Lucrurile au devenit cu adevărat dramatice pentru polonezi în minutul 68 când portarul Szczesny l-a faultat pe acelaşi Salpingidis în careu, din poziţie de ultim apărător şi s-a dictat penalty şi eliminare. Tyton a apărat penalty-ul lui Karagounis, scorul a rămas 1-1, dar s-a jucat 10 la 10. După acest episod, nimeni n-a mai riscat şi Polonia - Grecia s-a terminat la egalitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net