Euro 2020. Ghidul suporterului. Cum se intră la meciurile de pe Arena Națională

image
Pe Arena Națională se vor juca patru meciuri în cadrul EURO 2020

Euro 2020 se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie, iar România se numără printre țările care vor găzdui 4 meciuri. Primul dintre ele, Austria - Macedonia de Nord - se va disputa duminică, pe Arena Națională, începând cu ora 19.00.

Campionatul European de Fotbal ar fi trebui să aibă loc anul trecut, în 2020, însă competiția a fost amânată din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Cvid și a fost reprogramată pentru anul acesta. 

EURO 2020 ar fi trebuit să aibă loc în 12 orașe gazdă, însă UEFA a exclus de pe listă capitala Irlandei, Dublin, și Bilbao din Spania. Acestea nu au putut oferi garanţiile cerute de forul fotbalistic european în legătură cu prezenţa spectatorilor. Astfel, meciurile de la Dublin se vor juca la Londra şi Sankt Petersburg, în timp ce Bilbao a fost înlocuit de Sevilla pentru a găzdui meciurile programate în Spania.

Cele 11 oraşe gazdă ale EURO 2020: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam ( Țările de Jos), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Sevilla (Spania).

image
Mngea cu care se va juca la Euro 2020 este o minge Adidas care se numește UniforiaSursa foto: worldsoccer.com

Austria - Macedonia de Nord este primul meci de pe Arena Națională din cadrul Euro 2020. Acesta se va desfășura duminică, 13 iunie, de la ora 19:00, iar FRF a prezentat ghidul suporterului pentru partidă. Iată ce trebuie să știi dacă mergi la meci!

 • Descarcă aplicația Mobile Tickets App (iOS / Android) și verifică-ți biletul.
 • Dacă ești vaccinat, trecut prin COVID-19 sau testat negativ cu 72 de ore înainte de meci, du-te la centrele medicale acreditate și ia-ți brățara de acces. Poți obține brățara începând de sâmbătă, 12 iunie, ora 8:00, de la unul dintre centrele medicale indicate. Procedura de verificare te va costa 5 lei.
 • Dacă nu ai nicio dovadă de imunizare împotriva COVID-19, du-te să te testezi rapid la unul dintre centrele medicale acreditate. Te poți testa începând de sâmbătă, 12 iunie, de la ora 16:00 până la ora meciului. Ai în vedere, totuși, că trebuie să fii prezent la stadion cu ceva timp înaintea meciului – scrie pe bilet când. Procedura de testare te va costa 40 de lei. Dacă ești testat negativ, vei primi brățara de acces. Dacă vei fi testat pozitiv, nu mai poți merge la meci, nu primești brățara, dar poți transfera biletul prin aplicație către un prieten, care trebuie să obțină, la rândul lui/ei brățara.
 • Vino la stadion cu cele 3 elemente necesare: bilet, brățară și un act de identitate. Altfel, nu vei putea să intri.
 • Respectă intervalul de timp de acces în stadion indicat pe bilet. Vei evita astfel aglomerările la intrare și pe mijloacele de transport.
 • Nu veni cu un bagaj mai mare de o coală A4. De asemenea, nu este permis accesul cu umbrele, mâncare sau băutură. Camerele video și camerele foto profesionale sunt interzise pe stadion.
 • De cum ai trecut de poarta stadionului, portul măștii este obligatoriu până când vei pleca după finalul meciului. Adu-ți măști de rezervă, în caz că prima se deteriorează. Sunt acceptate doar măști chirurgicale sau FFP, nu și cele fabricate din alte materiale textile.
 • În interiorul stadionului vei putea să îți cumperi apă, sucuri și sandwich-uri. Mâncarea se poate consuma doar în locurile amenajate lângă punctele de vânzare. În tribune vei putea intra doar cu băuturile. Momentele când mănânci sau bei sunt singurele când nu porți mască. În rest, masca este obligatorie și trebuie să acopere gura și nasul. Alcoolul nu e permis în stadion.
 • Dezinfectează-ți mâinile ori de câte ori ai ocazia. În stadion vei găsi dozatoare cu dezinfectant – folosește-le! O faci pentru protecția ta.
 • Păstrează-ți locul indicat pe bilet. Am proiectat un sistem de distribuire a biletelor cu asigurarea distanțării care să te protejeze de riscul îmbolnăvirii cu COVID-19. Nu compromite această măsură de siguranță, este pentru sănătatea ta.
 • La încheierea meciului, nu te înghesui. Sunt prevăzute fluxuri de ieșire suficiente astfel încât să nu se producă aglomerare. Voluntarii sunt acolo să te ghideze spre ieșire. Dacă ai respectat toate măsurile epidemiologice de când ai venit la stadion, nu le anula la sfârșit prin îmbulzirea la porți.
 • Vei întâlni voluntari în tot perimetrul stadionului, de când intri și până pleci. Ei sunt acolo să te ajute, să te ghideze. Voluntarii fac acest lucru pentru confortul tău, nu sunt plătiți pentru munca lor. Noi le mulțumim, mulțumește-le și tu!
 • Bucură-te de fotbal și de EURO 2020! Eşti unul dintre puținii care au șansa participării la acest eveniment special pe timp de pandemie.

Programul partidelor de pe Arena Naţională 

Grupa C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00 Austria – Macedonia de Nord;

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00 Ucraina – Macedonia de Nord;

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00 Ucraina – Austria;

Optime de finală

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00 1F – 3A/B/C.

maurice munteanu
cine este sotia lui alexandru arsinel crop 1664473092 jpg
Adriana și Eliza Iliescu
jude law phillipa coan jpeg
colaj raluca badulescu theo rose bibi png
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
horia tecau jpg
Soldati ucraineni Ucraina FOTO Ministerul ucrainean al Apărării Twitter jpg
neuroni creier shutetrstock
image
image
image
image
Andrei Ivan, CSU Craiova, Sportpictures jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Razvan Burleanu, Sportpictures jpg
Sepsi jpg
rafael nadal si sotia sa
Andrei Burca, Sportpictures jpg