EXCLUSIV! Deţinutul Becali ne costă 25 de milioane pe lună

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De câteva zile, plătim din buzunarul nostru mâncarea şi întreţinerea deţinutului Gigi Becali. Şi nu e deloc puţin, în comparaţie cu salariul mediu al românului sau alocaţia unui bebeluş. Lunar, statul cheltuieşte 2.397 de lei pentru fiecare condamnat.

Trei mese pe zi, apă, căldură, pază, medicamente, curent, carburanţi, transport şi reparaţii. Adunate, toate acestea ating, în medie, 2.397 de lei pe lună. De ele beneficiază, din noaptea de luni, şi patronul Stelei, Gigi Becali. Pentru el, afaceristul care cheltuia doar pe un ceas de mână chiar şi 45.000 de euro, suma pare infimă, însă pentru românul de rând, ea poate fi un salariu decent.

Meniu- Deţinuţii mănâncă de 10 lei pe zi

simeon stalpnicul png

Activităţi- Până şi muzicanţii aduşi să-i încânte pe puşcăriaşi costă bani

simeon stalpnicul png

Asta luând în considerare că pensia medie este de 786 de lei, alocaţia unui bebeluş (n.r.-până la 2 ani) de 200 de lei, alocaţia unui copil (n.r. - 2-18 ani) 42 de lei şi şomajul pentru absolvenţi de 600 de lei. Din cei 2.397 de lei, cea mai mare parte - 1.619 de lei - o reprezintă cheltuielile de personal, hrana 300 de lei (10 lei pe zi), iar restul se încadrează la celelalte servicii.

Celulă- Cheltuielile de personal ajung la 1.619 lei pe lună pentru fiecare persoană din spatele gratiilor

simeon stalpnicul png

Bibliotecă- Deţinuţii au la dispoziţie în fiecare penitenciar biblioteci, unde se pot informa

simeon stalpnicul png

Acum, latifundiarul din Pipera, condamnat la trei ani închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, e cazat la Rahova, în carantină, dar nu va mai dura mult şi va fi transferat la Jilava, mai exact pe 10 iunie. Aici va împărţi celula cu alţi deţinuţi de soi, din rândul oamenilor de afaceri, al magistraţilor sau poliţiştilor.

Sport şi creaţie- Mulţi dintre condamnaţi fac sport, dar sunt şi pasionaţi de pictură sau de construcţia ambarcaţiunilor în miniatură

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Dacă anul trecut, în penitenciarele din România se aflau 28.000 de deţinuţi, anul acesta numărul lor a crescut la 33.000, în condiţiile în care statul român asigură 27.700 de locuri.

Marmeladă, fasole şi tocăniţă, meniul din prima zi

Nimic nu se va compara cu viaţa de lux pe care a dus-o până la vârsta de 55 de ani Gigi Becali. Începând cu spaţiul de locuit, cu cel în care-şi va petrece timpul liber şi terminând cu mâncarea. Felul principal va consta mai mult în ciorbe şi mâncăruri pe bază de cartofi. În prima zi de închisoare, omul de afaceri a avut la micul dejun marmeladă, margarină şi ceai, la prânz supă de găluşti şi iahnie de fasole cu cârnaţi, iar la cină tocăniţă de legume. Nici urmă de brânză, alimentul său preferat!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net