EXCLUSIV! Paşcovici: «Nu mai am bani pentru tratamentul lui Denis!»

image
Denis (centru), printre colegii săi de la grădiniţă

Cosmin Paşcovici a aflat în 2006 că fiul său de doar doi ani are o tumoare la creier. După multe operaţii, Denis a învins cancerul, dar familia a ajuns din nou într-un moment de răscruce. Antrenor - jucător în Liga a III-a acum, Paşcovici nu mai poate suporta financiar tratamentul lui Denis şi lansează un apel emoţionant către cei care-l pot ajuta.

Cei de vârsta sa deprind începuturile pe băncile şcolii. Rutina pentru ei e un drum către locul unde doamna învăţătoare le desluşeşte ABC-ul, apoi spre casă, apoi temele.

Pentru el, e alta. E una în care ia un pumn de pastile, iar drumul nu e către şcoală, e spre doctor. Sunt deja cinci ani de când luptă! Şi părinţii săi la fel.

Cosmin e acum antrenor-jucător în liga a treia, la Eolica Baia, banii sunt puţini, tratamentul lui Denis, scump.

Denis (centru), printre colegii săi de la grădiniţă

image
Cosmin i-a făcut cunoştinţă lui Denis cu stadionul Farul din Constanţa

„E greu să trăieşti de pe o zi pe alta, nici acum nu mi-am luat banii de la Farul, am două memorii depuse.

Eu m-am antrenat zi de zi, sunt profesionist, aştept decizia comisiei. Acum sunt în liga a treia, dar ce să faci cu 2.000 de lei pe lună?

Zece îi dăm doctorului logoped, restul se duc pe medicamente. E greu, dar ne mai ajută părinţii!", începe povestea Paşcovici, omul care a îmbrăcat tricoul lui Dinamo, UTA sau Farul.

Cosmin i-a făcut cunoştinţă lui Denis cu stadionul Farul din Constanţa

simeon stalpnicul png
Cosmin i-a făcut cunoştinţă lui Denis cu stadionul Farul din Constanţa

Nu mai e în prima Ligă şi a fost uitat: "Poate revin ca antrenor, am licenţa A, încep de jos. Nu m-a mai sunat nimeni din fotbal.

Acum doi - trei ani am primit un telefon de la Gică Popescu şi mi-a spus «Ăsta e numărul meu, mă suni când ai nevoie de ceva».

Mi-a fost ruşine şi n-am apelat. Cine te mai ajută acum când e criză? Oricum, te uită lumea când nu mai eşti în fotbalul mare!"

"Când eram la Dinamo m-au ajutat băieţii şi au strâns în vestiar 10.000 de euro, apoi când eram la UTA colegii mi-au dat 8.000 de euro.

A fost şi-un meci caritabil şi am primit 500 de milioane lei vechi, dar acum tot ce-am strâns pe unde am jucat s-a dus", continuă povestea un tată care găseşte puterea să vorbească despre o zi din viaţa copilului său, una obişnuită pentru el.

"Are acasă un frigider plin cu medicamente, ia câte şapte - opt pe zi. Îi e greaţă şi, ca să nu le simtă gustul, maică-sa le trage printr-o seringă, le pune în suc şi-i dă să bea.

Medicamentele le luăm din Franţa, în România nu se găsesc toate şi-n plus sunt foarte scumpe, iar tratamentul lunar costă peste 1.000 de euro", a explicat Cosmin.

În terapia lui Denis sunt incluşi şi hormoni de creştere, înălţimea sa fiind mult mică decât a unui copil de şapte ani, vârstă împlinită pe 20 septembrie.

Visul lui Paşcovici, de a-şi vedea băiatul călcându-i pe urme, e imposibil de realizat.

"Îi place fotbalul, dar e greu să joace, nu sunt speranţe, 80 la sută din creier e «ars».

Statul ne ajută cu-n tratament hormonal care costă 20.000 de euro anual şi suportă 80 la sută din costuri", spune cu amărăciune Cosmin.

Are şapte ani, dar nu poate să vorbească

Denis nu se exprimă aşa cum ar trebui un copil de şapte ani.

"El are un caz grav, nici medicii din Franţa nu au văzut aşa ceva. Simţurile nu i-au fost afectate... mai puţin cel al vorbirii.

Înţelege orice, dacă-i spui să-ţi aducă cheile sau să ia un suc, imediat face acel lucru, dar nu vorbeşte... poate fi un blocaj sau de atâta suferinţă s-a închis în el...

Ştii, asta vrem, să vorbească! Ar fi trebuit să înceapă şcoala, dar am amânat un an. La noi nu sunt şcoli specializate, îi pun pe toţi la grămadă, indiferent de boala de care suferă", a dezvăluit Cosmin.

Controlul în Franţa costă 8.000 € pe an

Din şase în şase luni, Denis trebuie să efectueze un control de specialitate la un institut din Franţa, iar o singură vizită costă 4.000 de euro.

"Mergem la control în Franţa din şase în şase luni, fiecare deplasare costă în jur de 4.000 de euro... cazare, bilete, medicamente.

La noi, dacă nu dai şpagă nu se uită la tine. La spitalul Bagdasar, ne-au zis să ne ducem acasă că mai are trei - patru luni de trăit! Atunci ne-a ajutat Ilie Năstase şi ne-a trimis în Franţa".

Cei care vor să-l ajute pe Denis Paşcovici pot depune bani în contul RO36BRDE020SV25174700200, deschis la BRD Constanţa

corina caciuc laurentiu reghecampf jpg
david pușcaș PNG
vocea romaniei sezonul 10 vlad nicolici a impresionat publicul cu interpretarea inedita a piesei zscream 1 jpg
Prodanca a venit în verde la parastas
297864509 797471311249327 3811769304355163939 n jpg
cub bebeto reghecampf png
andrei rosu mihaela bilic png
Alex Bodi a plecat din tara jpg
dacia jogger 2023. Foto: Captură video YouTube/ Super speed ProTV
Antony Blinken FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
Irina Begu, EPA jpg
romania U23 baschet 3x3 jpg
CFR Cluj, Sportpictures jpg
Rapid, Sportpictures jpg
eugenie bouchard
dawa jpg