FC Botoșani a jucat ca niciodată, dar a pierdut ca întotdeauna cu FCSB

Ultima actualizare:

    Braun a deschis scorul pentru FC Botoșani, dar tot nu a putut schimba istoria meciurilor cu FCSBFOTO: Sportpictures.eu
Braun a deschis scorul pentru FC Botoșani, dar tot nu a putut schimba istoria meciurilor cu FCSBFOTO: Sportpictures.eu

FCSB a câștigat primul meci de la debarcarea lui Edi Iordănescu de la cârma echipei. Echipa antrenată acum de Toni Petrea a învins cu scorul de 3-1 una dintre victimele preferate din Liga 1: FC Botoșani. Moldovenii au suferit a 17-a înfrângere din 23 de meciuri directe cu bucureștenii.

Față de întâlnirile din anii trecuți, când FCSB părea că nici nu avea nevoie să forțeze pentru a se impune în fața unor jucători care parcă paralizau când îi vedea pe adversarii lor, acum FC Botoșani a avut mai mult tupeu. A atacat, a și marcat primul gol al meciului, în minutul 24, prin Braun și a condus la pauză cu 1-0. Schimbările făcute din tribună de Gigi Becali și parcă o stare de oboseală care i-a cuprins subit pe oaspeți în ultimul sfert de oră a făcut ca marea favorită să se impună cu scorul de 3-1, grație golurilor marcate de Valentin Gheorghe (78), Stoica (86) și Tănase (90+4). Acesta nu avea cum să nu marcheze în poarta victimei sale preferate, acesta fiind al șaptelea gol înscris de golgheterul de anul trecut al campionatului împotriva botoșănenilor.

Astfel, cum se spune în lumea microbiștilor, FC Botoșani a jucat ca niciodată, dar a pierdut ca întotdeauna. Pentru că deși a fost mult mai ofensivă decât în alte partide și deși ar fi putut marca alte două goluri – salvate in extremis de portarul Andrei Vlad – jucătorii lui Marius Croitoru nu au cum să fie mulțumiți, pentru că au revenit la casele lor așa cum au mai făcut-o ei sau predecesorii lor de alte 16 ori până acum. Căci, conform statisticii întâlnirilor directe dintre cele două formații, din 23 de meciuri, FCSB a câștigat 17. Alte 5 s-au încheiat la egalitate și o singură dată FC Botoșani s-a impus. Se întâmpla la 29 iulie 2019, la București, chiar pe Arena Națională, când echipa antrenată atunci tot de Marius Croitoru s-a impus cu scorul de 2-0. În rest, de alte două ori s-a înregistrat scorul de 0-0 (inclusiv în turul campionatului actual), de două ori 2-2 și o dată 1-1. Tocmai de aceea, bazându-se și pe această statistică, dar și pe prestațiile jucătorilor din câteva meciuri din trecut, întâlnirile dintre cele două par mereu lipsite de suspans. Lucru pe care l-a recunoscut, ieri, și președintele CSU Craiova, Sorin Cîrțu. Acesta a declarat că nu se prea mai uită la meciurile dintre FCSB și FC Botoșani: ”M-am uitat şi nu m-am uitat. Am mai văzut meciul ăsta. Nu prea mă uit la partidele astea, sunt mai superficial, aşa... Şi nu trebuie să interpretaţi, bine, puteţi intrepreta cum vreţi, dar spun că nu mă uit la partidele astea. Botoşani-FCSB, FCSB-Botoşani. Şi nu o spun cu răutate”, a declarat fostul internațional la ProX.

Aflat la primul meci de la reinstalarea la FCSB și la al 50-lea în total pe banca tehnică a bucureștenilor, antrenorul Anton Petrea a declarat că golul primit în prima repriză i-a debusolat pe ”roș-albaștri”: “Greu, foarte greu.  O primă repriză în care am pus presiuune pe adversar, însă nu am reuşit să punem noi în pericol poarta adversarului. Am primit gol la prima situaţie de gol a adversarului în prima repriză, care ne-a ameţit un pic. Am reuşit să revenim în repriza a doua şi să câştigăm într-un final incendiar. Agresivitate am avut. Pe faza de atac poate nu am găsit soluţiile potrivite la momentul potrivit. Ne-am complicat în unele momente”, a spus Petrea după meci.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net