Final de coșmar după 4 luni și 11 zile pentru Dinamo

Ultima actualizare:

Dinamo a reușit să întrerupă o serie de 15 meciuri fără înfrângere la capătul unei partide în care a părut că tot ghinionul pe care l-au avut în acest sezon s-a dus în tabăra adversarei. ”Câinii” au învins cu 1-0 pe Chindia, o formație care a avut două bare – inclusiv una din penalty – și care a ratat alte 4-5 mari ocazii de a marca.

Dinamoviștii au sărbătorit cu fanii victoria cu Chindia (FOTO: Sportpictures)
Dinamoviștii au sărbătorit cu fanii victoria cu Chindia (FOTO: Sportpictures)

Eroul meciului a fost ”găselnița” lui Mircea Rednic, moldoveanul Cătălin Carp (28 de ani), jucător care era fără contract din iulie și pe care ”Puriul” l-a adus la echipă în urmă cu o lună. Fost fotbalist la CFR Cluj, FCSB și Viitorul, mijlocașul a marcat în minutul 62 golul unei victorii care ar putea însemna renașterea lui Dinamo, pentru că pune punct celei mai negre perioade din istoria clubului bucureștean. O serie începută la 2 august, când ”alb-roșiii” câștigaseră ultimul meci, 3-1 cu Academica Clinceni. De atunci, trecuseră 4 luni și 11 zile, care s-au ”concretizat” în 12 înfrângeri și 3 egaluri. Totul până luni seară.

”Sunt fericit, îmi felicit jucătorii, am avut o săptămână grea. A contat foarte mult să avem continuitate, situația era delicată când am venit. Unii dintre cei care au jucat azi nu au putut să ducă 90 de minute, cum a fost Carp. Mă bucur că am fost inspirat”, a declarat la finalul meciului, încântat, Mircea Rednic. Aflat pe cai mari, acesta a vorbit și de excluderea din lot a veteranilor Steliano Filip și Gabi Matei, pe care i-a acuzat indirect de lucrurile rele din trecut. De asemenea, i-a amenințat voalat și pe alții: ”Regret că nu am luat decizia mai din timp, dar nu numai pe cei doi să îi exclud, adică pe Filip și pe Matei, ci pe mai mulți. Ei ziceau că n-au nici o treabă cu mine, că nu avem nici o problemă, dar evoluțiile lor nu m-au convins. Chiar regret, trebuia să fac mai repede schimbări. Ei nu mai au nici o șansă. Chiar s-a discutat și Matei își va rezilia marți contractul. E decizia mea. Am zis, după meciul de la Clinceni, că vreau să pierd pe mâna mea”, a mai spus Rednic.

Deian Sorescu, din nou criticat

Tehnicianul dinamovist e în continuare nemulțumit de Deian Sorescu, pe care cu orice prilej îl bagă în ”gura” suporterilor, în loc să îl menajeze, mai ales că știe ce ușor pot fi manipulate sentimentele fanilor: ”Mi-aș dori ca Sorescu să redevină același jucător, dar deja am obosit. Trebui să-și facă meseria până va pleca. L-am întrebat: <<Dacă nu pleci?>> E și varianta asta. Trebuie să aibă o relație bună cu conducerea, cu suporterii, să lași loc de bună ziua. Altfel, suporterii nu te iartă. Chiar azi nu l-am înțeles. doar a vrut să nu greșească, dar poate mai mult. O să am o discuție cu el, să vedem ce are de gând. Prefer să bag un puști care îmi aleargă, decât unul care nu se gândește la echipă, care vrea să plece”, a mai spus tehnicianul dinamoviștilor.

Alex Răuță, căpitan în premieră la Dinamo

Căpitan în premieră, Alexandru Răuță era și el extrem de fericit. El a recunoscut că de data aceasta echipa a avut noroc: ”Suntem bucuroși de rezultat. Banderola este o motivație în plus. Important e să scoatem echipa din această zonă. Nu este locul nostru acolo. Astăzi s-a întors șansa, ocaziile ratate meciurile trecute. Ușor-ușor, lucrurile vor reveni pe un făgaș normal”, a declarat noul purtător al banderolei la Dinamo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net