Finala Franţa – Croaţia se repetă la tenis!

Ultima actualizare:

    Franţa a învins Croaţia în finala CM 2018
Franţa a învins Croaţia în finala CM 2018

Naţiunile care şi-au disputat Mondialul de fotbal vor evolua cu trofeul pe masă şi în Cupa Davis.

Fotbalul şi tenisul, poate cele mai îndrăgite două sporturi ale planetei, au un lucru în comun în 2018. La fotbal, Campionatul Mondial din Rusia din această vară s-a încheiat cu o finală Franţa – Croaţia, câştigată la pas (4-2) de „cocoşii galici”.

Ei bine, Franţa şi Croaţia se vor reîntâlni într-o mare finală în luna noiembrie, dar în Cupa Davis, competiţia supremă a tenisului masculin la nivel de echipe naţionale. Şi pentru ca legătura dintre cele două evenimente să fie şi mai strânsă, tenismenii francezi şi croaţi se vor confrunta pe un stadion de fotbal, pe arena „Pierre-Mauroy” din Lille, unde se aşteaptă o audienţă de peste 25.000 de spectatori.

În semifinalele Cupei Davis, desfăşurate la finalul săptămânii trecute, Franţa şi Croaţia au depăşit cu acelaşi scor (3-2) echipele Spaniei, respectiv Statelor Unite, dar în moduri total diferite. Dacă francezii n-au avut deloc emoţii, detaşându-se la 3-0 după numai două zile, croaţii s-au calificat dramatic, în urma unui meci decisiv câştigat în cinci seturi de Borna Coric contra americanului Frances Tiafoe.

image
image
image
image
image
image
albion rrahmani (sportpictures) jpg
Simona Halep FOTO Eurosport jpg
novak dokovic, getty images jpg
ana bogdan, getty images jpg
dragos iancu (sportpictures) jpg
Simona Halep, Getty Images jpg
ronaldo ceas jpg
image
actualitate.net