Florin Costea revine «acasă» după 12 ani

image
Florin Costea a venit ca o vedetă la Steaua, dar a plecat de la echipă pe uşa din dosFoto: sportpictures.eu

Florin Costea a îmbrăcat tricoul Universităţii Craiova, unde a fost unul dintre idolii galeriei, iar apoi în momentul transferului la Steaua avea o cotă de 3.500.000 de euro. Dar vremurile acelea sunt apuse. În prezent la 31 de ani, el a ajuns în Liga a II-a, la Râmnicu Vâlcea.

Colegii îi spun „Cioară”, Mititelu, patronul defunctei Universitatea Craiova, îl numea „Briliantul”, iar Gigi Becali l-a transferat la Steaua de unde spera să-l cedeze în străinătate pentru multe milioane de euro. A ajuns la acest nivel după ce s-a format la Rarora Râmnicu Vâlcea şi s-a remarcat la CSM. Aici, o perioadă a fost accidentat, dar acest lucru nu l-a împiedicat să se transforme într-un golgheter adevărat. A jucat acolo până la finalul lui 2004, iar în ianuarie 2005 era în lotul Universităţii Craiova, formaţia fanion a Băniei. În 2011 s-a dus la Steaua şi de aici a început declinul. A schimbat mai multe cluburi, nu s-a impus la nici unul şi după experienţe pe la echipe din fostul spaţiu sovietic sau Irak s-a întors acasă. 

De câteva luni s-a antrenat cu CSM Râmnicu Vâlcea, a bifat şi câteva amicale, dar el intenţiona să se refacă după o accidentare mai veche şi să ajungă la o formaţie din străinătate. Cum oferta nu a apărut, acum s-a gândit că ar fi mai bine să semneze cu CSM, mai ales că de aici a pornit drumul său către glorie, iar managerul general al clubului a insistat de mai multe ori pentru a parafa contractul. Acordul încheiat în cele din urmă are o durată de şase luni, Costea sperând în continuare că din iarnă un club bogat îi va cere serviciile. Până atunci, el va îmbrăca iar tricoul “viperelor albastre” în prima sa partidă oficială după un periplu de 12 ani. Va debuta în confruntarea de acasă a CSM-ului cu Foresta Suceava, în etapa a 7-a a Ligii a II-a. La Vâlcea, Florin va lucra sub comanda lui Jerry Gane, tehnician pe care l-a avut şi la Craiova sau la Turnu Severin.

Cine e Florin Costea

  • A jucat la Rarora Râmnicu Vâlcea, CSM Râmnicu Vâlcea, Universitatea Craiova, Steaua, Turnu Severin, CFR, Arsenal Tula, FC Zakho
  • A debutat în Liga I în 2006, în meciul Universitatea Craiova – Poli Iaşi, 3-3, reuşind un gol
  • Are un titlu de campion alături de Steaua (2013)
  • A fost golgheterul Ligii I în sezonul 2008 – 2009, având 17 reuşite
  • La echipa naţională a bifat şase meciuri şi nu a înscris
  • A valorat 4.000.000 de euro, acum costă doar 150.000 de euro

Fratele «Nilă» joacă la arabi

image
Şi Mihai Costea a jucat la Steaua

Florin are un frate mai mic, Mihai, alături de care a evoluat la Universitatea Craiova şi Steaua. Mezinul e poreclit “Nilă” şi a părăsit trupa din Ghencea cu scandal, la fel ca Florin. Mihai a ajuns apoi la Voluntari, de unde a fost dat afară fiindcă obişnuia să parieze pe meciurile de fotbal, iar acum e la Al-Ittihad Kalba în Emiratele Arabe Unite. Aici a vrut să-l aducă şi pe Florin, seniorul a şi fost la negocieri, dar arabii l-au refuzat din cauza vârstei, a lipsei jocurilor oficiale din ultima perioadă şi a problemelor de sănătate, el fiind operat la genunchi.

cub anamaria prodan animat gif
FotoJet (4) jpg
Simona Halep, Instagram jpg
cub armin nicoară png
Regina Elisabeta a II a și Printul Philip profimedia 0606103055 jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
cub anamaria prodan divorț png
Sylvester Stallone și Jennifer Flavin FOTO EPA-EFE
Louise Fletcher profimedia 0531774974 jpg
pompier Neamt Ciprian Manoliu FOTO ISU Neamt jpg
image
image
image
image
Simona Halep, Instagram jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE
tenis madrid epa efe h 55182184 jpeg
aeroclubul romaniei competitie acrobatie aeriana foto Facebook (5) jpg
Romania LetoniaU19, Sportpictures jpg