Florinel Coman a înscris, dar specialiștii nu îl văd în Premier League

Ultima actualizare:

    Florinel Coman a marcat golul victoriei cu FC VoluntariFOTO: Sportpictures.eu
Florinel Coman a marcat golul victoriei cu FC VoluntariFOTO: Sportpictures.eu

Chiar în ziua în care pe piață a apărut știrea că este dorit de ocupanta locului 6 din Premier League, Sheffield United, Florinel Coman a adus victoria FCSB în restanța cu Voluntari, disputată joi. Bucureștenii s-au impus cu 2-1, dar în ciuda golului, oamenii de fotbal nu au încredere că românul va face față într-un campionat atât de greu cum e cel englez.

În vârstă de 21 de ani, Florinel Coman a marcat în minutul 43 al meciului de la Voluntari golul unei victorii chinuite a FCSB. Cu această reușit ă el a ajuns la ”cota” 11 goluri marcate în Liga 1, fiind golgheterul la zi al campionatului. Motiv în plus, probabil, pentru patronul Gigi Becali să mai ceară câteva milioane de euro în plus celor care îl doresc pe mijlocașul său. Deocamdată, a cerut 20 de la Sheffield United, echipă care, conform unor surse ale gsp.ro, ar fi oferit 16 milioane de euro. Problema este că doar omul de afaceri îl vede atât de valoros pe Coman, oamenii din fotbalul românesc neavând atât de multă încredere în el.

Fostul antrenor și președinte al Rapidului, Grigore Sichitiu, a declarat ieri la GSP Live, că nu îl vede pe internaționalul de tineret într-un campionat puternic în acest moment al carierei. ”Mi se pare prematur ca el să plece acum. Răzvan Marin sau Ianis Hagi au probleme foarte mari de adaptare în campionate puternice. Nu-l văd pe Coman și pe niciun alt jucător tânăr de la FCSB care să se impună într-un campionat puternic. La ora actuală, niciun jucător tânăr dintre cei care au plecat din România nu joacă în străinătate”, a declarat Grigore Sichitiu.

Ilie Dumitrescu, analist la Digi Sport, este nelămurit cu privire la postul pe care evoluează Coman, și spune că acest lucru reprezintă o piedică în realizarea unui transfer peste hotare. ”Eu vreau să se clarifice odată poziţia lui Florinel Coman pentru că Mirel Rădoi la echipa naţională sau vreun club din străinătate nu-l vor folosi atacant. Ar trebuie şi el să se decidă, este extremă, mijlocaş de bandă sau atacant? Nu poţi fi mijlocaş de bandă dacă tot anul joci atacant. Ai libertate de acţiune, tu îţi alegi poziţia pe faza ofensivă, dar nu mai faci faza defensivă. Dacă el va accepta poziţia asta, va fi foarte greu să o facă la un nivel internaţional. Eu nu-l văd atacant”, a declarat fostul internațional. El a adăugat: ”Coman trebuie să facă și faza defensivă, el trebuie să devină o certitudine pentru națională. La meciul cu Voluntari, Coman a coborât o singură dată. Fotbalul trebuie să fie total, nu poți să joci doar când ai mingea. Până și Messi coboară. Pe poziția lui Coman, Sterling este cel mai bun exemplu”, a mai spus el.

Cel mai dur în aprecieri a fost Basarab Panduru. El a declarat la Telekom Sport: ”Mi-e greu să cred că poate juca acum în Premier League. Noi avem o anumită viteză. Avem picioarele pentru un anumit fotbal, picoioarele noastre nu ştiu dacă în momentul ăsta ne pot duce în Premier League şi să facem faţă acolo. Trebuie o trecere pe undeva, printr-un campionat. Coman poate juca în Premier League poate doar dacă trece prin Belgia sau prin Olanda înainte”, a spus Panduru.

Marea problemă este că Gigi Becali nici nu concepe să îl vândă pe Coman într-un campionat de genul celor menționate de Panduru. Chiar ieri, patronul FCSB a declarat pentru sport.ro că a nici nu discută cu reprezentați ai cluburilor din Belgia, pentru că nu au banii pe care îi cere el pe jucător. ”20 de milioane cer pentru Coman, niciun euro mai puțin! Dacă zice cineva 20, îl dau. Ce mă interesează pe mine în ce campionat merge? De exemplu, cineva din Belgia mi-a zis că vrea să vină să ne vedem pentru Coman. I-am spus: nu mai veni! De ce? Dacă ești din Belgia, ce să discuți cu mine de Coman? Pentru ce? În Belgia poate să dea pe un jucător 10 milioane, mai mult nu. Eu nu-l dau cu 10! Belgia nu e de Coman. Echipa ar trebui să fie din primele cinci campionate, acolo e puterea, acolo sunt banii!”, a spus Becali, pentru sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net