Fotbal printre viermi


    Stadionul „Ilie Oană” era, acum câţiva  ani, cel mai modern din ţară. Acum, gazonul nu e bun nici pentru Liga a treiaFoto: Mediafax
Stadionul „Ilie Oană” era, acum câţiva ani, cel mai modern din ţară. Acum, gazonul nu e bun nici pentru Liga a treiaFoto: Mediafax

Cel mai important meci al etapei Petrolul-Steaua - duminică (18 octombrie), ora 20.30 - se dispută pe un teren ce pare minat. Va fi şi ultima confruntare pe arena „lupilor”, LPF urmând să interzică partidele pe stadionul ce era considerat odată unul dintre cele mai frumoase din ţară.

Petrolul e în colaps, trupa ploieşteană putându-se lăuda în prezent doar cu o galerie inimoasă. În rest, clubul e în insolvenţă şi e codaş în Liga I. Acum, şi stadionul e o problemă. Administratorii arenei, Servicii Gospodărire Urbană Ploieşti, s-au consultat cu specialiştii de la Ministerul Agriculturii, dar şi cu cei de la Autoritatea Naţională Fitosanitară, iar concluzia a fost şocantă: viermii de culoare roşiatică au găsit mediu de dezvoltare în gazonul de pe “Ilie Oană” şi l-au distrus, mai ales că a plouat în ultima perioadă. Astfel, s-a luat în calcul mutarea duelului cu bucureştenii, dar la Braşov s-a cerut o chirie prea mare, iar a doua variantă, Buzău, a picat fiindcă publicul de acolo e în majoritatea sa stelist. De aceea se va juca tot la Ploieşti, iar elevii lui Eusebiu Tudor au fost nevoiţi să se antreneze prin tot felul de oraşe sau săli pentru a proteja “puţinul rămas”.

“Nu ştiu când vor începe lucrările de refacere sau dacă vor începe. Pe terenul ăsta joacă cine vrea, au fost şi meciuri de Old Boys, dar e clar că nici în Divizia C nu poţi evolua în aceste condiţii”, s-a plâns tehnicianul.

Reparaţia parţială costă 15.000 de euro

Cert e că gazonul a ajuns jalnic după ce patronul Dan Capră nu a mai plătit chiria, iar administratorul a oprit astfel investiţiile în gazon. Abia acum autorităţiile locale au decis să treacă sub autoritatea municipalităţii stadionul, iar scutirea de impozite şi o chirie mică ar ajuta ca şefii Petrolului să-şi permită un teren ce era unul dintre cele mai bune din ţară. Estimările arată că ar fi nevoie de aproape două luni pentru ca gazonul să fie optim pentru joc, dar atunci ar fi decembrie şi frigul nu va permite dezvoltarea ierbii. Ar fi nevoie ca instalaţia de încălzire subterană să fie pornită, însă costul funcţionării e de peste 20.000 € lunar şi nimeni nu vrea să achite suma. Problema e că o reparaţie acum ar costa 15.000 € şi dacă e amânată se va ajunge la degradarea totală. 

4 printesa diana 2 jpg jpeg
FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
FotoJet (3) jpg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
buta jpg
1669494557875057 1XMKigNP jpg
Bataie intre suporteri jpg
image
image
image
image
buta jpg
cristiano ronaldo campionatul mondial 2022 jpg
buta george biatlon role jpeg
Fanii japonezi au strans gunoaiele de pe stadion, Getty Images jpg
Spania   Costa Rica, Getty Images jpg
Germania protest jpg