FOTBALIADA cu George Stanca: Irefutabilul Tănase

Ultima actualizare:

    George Stanca
George Stanca

Ei, nu, că iar fac criză. Măi nene, măi Piţi, de unde pasiunea asta bolnavă pentru infirmul Tănase? Că aşa  joacă: ca şchiopu-n porumbişte...

De unde culpa asta a noastră a românilor ca după invaziile barbare, după sodomizarea sub turci şi belirea sub ruşi, după calamitatea de şef pe care-l avem în capu' statului să îl mai iei şi tu la Naţională pe Dodel Tănase? Irefutabilul, adică De-nerefuzatu'. Eu te ştiam căpos, dar pe lucruri pozitive. Tu trăieşti pe alt tărâm şi vezi jucând la Steaua un alt Tănase decât celebrul fante de discotecă rurală pusă-n curu curţii, Dodel? Ia-l acasă! Creşte-l ca pe nepoţi, ca pe găini de curte.

Adică, până şi Reghe şi steliştii lui constată, fie şi la un meci de campionat intern, că e în plus pe teren că e delăsător să nu zic nesimţit, că e absenteist, că nu participă la joc deloc şi tu, acum că vin două meciuri care ne pot fi fatale, letale, tu tot cu Tănase-n braţe defilezi. Fi-ţi-ar paţachina puturoasă şi acelebrată, să-ţi fie! Da. Nu-l iei pe Sânmărtean că e lent mi-ai spus. Nu pe Săpunaru că e inconstant şi faultează riscant, mi-ai zis... îl iei pe gloaba de Dodel, care joacă precum i se spune... în dodii.

Iartă-mi indignarea amicală, că n-o să-ţi spun eu cum să faci echipa, dar orişicât băiatul ăsta e vizibil, flagrant, penal... Potcoavă de cal decedat, mână moartă. O să zici că te ascultă tactic, aiurea e surd de creier... Mai bine l-ai lua pe Herea. Dacă îi bagi un ac în fund, măcar ar alerga... p-acilea.

Apropo, ar trebui să scriu despre meciul CFR Cluj - Rapid. Dar, ce să scriu? Că giuleştenii au luat lejer un punct aproape cât o victorie? Că au jucat cu "bătrânii" ca să evite o catastrofă? Că, eu unul, l-aş bate cu nuiaua la cur pe Emil Dică pentru egoismul lui? Că l-aş pune pe Herea să joace cu tălpile tăbăcite cu ace şi cu ciliciu la brâu precum călugării habotnici, doar să nu mai doarmă sau să viseze pe teren?

Da, ştim: criză, insolvenţă, indiferentism, lipsă bani, dragostea-pentru-culorile-clubului-nu ţine-de-foame... dar când joci, nene, cu campioana pe care anul trecut ai îngropat-o cu 5-0 acasă la ea, şi când nici acum nu e mare lucru de capul ei, cu ce să te mai scuzi ? Mă uitam la bietul Marian Rada şi aşa chinuit - căci, cum poate fi un antrenor la Rapid? - palpitând pe bancă lângă Florică Dumitraşcu, ba chiar încercând să-şi dea singur palme...

De unde nene, dacă nu e!?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net