Gabi Tamaş a ruginit pe bancă

30 noiembrie 2015
article img
În 2010, Gabi Tamaş era căpitanul naţionalei României în meciul amical cu Italia. Azi, el nu intră nici măcar din postura de rezervă la Cardiff City, din liga secundă din AngliaFoto: AP

La 32 de ani, Gabi Tamaş a ajuns să lustruiască banca de rezerve a unei echipe de mijlocul clasamentului în liga a doua engleză.

După ce a fost dat afară de Rădoi de la Steaua din cauza unei nopţi petrecute în oraş, Tamaş s-a dus cu gânduri mari în Ţara Galilor, la Cardiff City. Planul său era să pună umărul la promovarea britanicilor în Premier League şi să prindă lotul României pentru Euro 2016. Până acum nu-i iese nici una, nici alta. Deşi a semnat cu cei de la Cardiff la finalul lunii august, Tamaş a „strălucit” până acum doar pe banca de rezerve. Astfel, în ultimele 10 etape, românul a privit 9 partide de pe margine şi una din tribune. Managerul Slade îl ia mereu în lotul de 18 pe Tamaş, dar uită de el când vine vorba de schimbări. Chiar dacă echipa nu prea merge (Cardiff a câştigat doar 3 din ultimele 10 partide), titulari în linia defensivă sunt patru englezi care par bătuţi în cuie. Astfel, el e nevoit să aştepte o schimbare de antrenor, o accidentare sau o suspendare a vreunui titular.

A jucat doar cu «copiii»

Practic, singurele minute în care Gabi Tamaş a îmbrăcat tricoul lui Cardiff au fost consemnate într-un meci al echipei sub 21 de ani a clubului, la începutul lunii septembrie. Românul a fost atunci integralist într-o partidă cu Bolton, încheiată la egalitate (1-1).