Gabi Tamaș și 7 vorbe de duh. Liderul revelației FC Voluntari a devenit cunoscut și pentru replicile savuroase

Ultima actualizare:

Salvată in extremis de la retrogradare, în campionatul trecut, formația ilfoveană ocupă un merituos loc 3 după 21 de etape disputate în Liga 1. În ultima confruntare, FC Voluntari s-a impus cu 2-1 în fața unei alte grupări care vizează calificarea în Play-Off, UTA.

Gabi Tamaș e unul dintre ”stâlpii” apărării lui FC Voluntari / Foto: sportpictures.eu
Gabi Tamaș e unul dintre ”stâlpii” apărării lui FC Voluntari / Foto: sportpictures.eu

După partidă, cel care a adunat 37 de meciuri pentru această formație a vorbit despre ce va face în viitorul apropiat: "Nu ştiu dacă voi mai continua cu fotbalul. Nu ştiu. Eu mă simt bine, dar, vă daţi seama, mă cam dor toate. Nu se vede, nu arăt, dar, când ajung acasă, mă dor toate. Nu vreau să discut ce se va întâmpla după ce mă retrag. Poate voi mai încerca să mai joc un an. Nu ştiu", a declarat Tamaş pentru televiziunile care transmit Liga 1. Iar apoi, a încheiat cu zâmbetul pe buze: "Sărbători fericite! Am plecat la un şpriţ".

Iată alte 7 vorbe de duh rostite de fundașul născut în Brașov:

1. După ce a fost scos din lotul Stelei de Mirel Rădoi (22 iulie 2015): "Mai bine să fiu eu cu mii și mii de defecte... Decât ca voi... clone perfecte...", a fost mesajul postat de Tamaș pe pagina sa de Instagram.

2. ”Barajul” cu Islanda pentru Euro 2020 (30 noiembrie 2019): „O să fie un meci dificil cu Islanda. Sunt ca suedezii. Se bat pentru orice minge. Sunt dezamăgit. Am fost și la meciul cu Suedia și am văzut. Păcat, se putea face mai mult. Atitudinea trebuie schimbată. Dacă ai un Bentley sau o Dacie tot acolo te duce. Astea sunt niște copilărisme, că nu joc, că joc. Să pună Mirel (n.r. – Rădoi) biciul pe ei dacă nu salută. Să dea milităria jos din pod și să îi învețe pe ăștia cum era pe vremuri, când ne tremura glasul de ziceam «Săru' mâna, nea Piți»”, a declarat fotbalistul la ProTV.

3. Despre postura de președinte la FC Voluntari (iulie 2021): „Mă amendez și pe mine dacă fac ceva rău. Îi amendez și pe ei. Adică suntem o familie. Sunt cu ei, lângă ei, joc alături de ei, dar când am plecat de acolo, sunt altfel de om. N-am ce să fac, ăsta e postul care mi s-a dat”.

4. Secretul formei sale (septembrie 2021): ”Banii la zi!”

5. O eventuală convocare a lui la națională (septembrie 2021): "Pe cei de la FRF să-i ajute Dumnezeu să schimbe generaţiile. Dacă ne cheamă, mergem. Suntem români. Mergem cu inima, dar cum am schimbat noi o generaţie e timpul să se schimbe alta".

6. Meciul pe care Voluntari urma să-l dispute cu FCSB (noiembrie 2021): ”Pentru mine, nu există că joc cu primul sau cu ultimul loc. Eu tratez meciurile de aceeași manieră. Mă gândeam că vom ajunge sus în clasament. Nu știu voi dacă vă gândeați. Mie nu-mi place să pierd. De asta am și rămas aici. (...) Mamă, joc cu FCSB! Nu mai pot să trec strada! Sau cu Dinamo și CFR. Eu nu pot să tratez un meci diferit. Dacă vreau să câștig, trebuie să le tratez la fel”.

7. Noul antrenor al echipei României (noiembrie 2021): ”Nea Piţi! V-am închis gura”, a spus Gabi Tamaş, care l-a descris pe fostul selecționer național în felul următor într-un interviu acordat în 2020: ”Nea Piţi m-a schimbat în bine. Mi-a schimbat mentalitatea. Am învăţat foarte multe de la el. L-am respectat şi îl respect foarte mult. Am învăţat multe şi chiar eram numai aşa: nea Piţi, nea Piţi”.

Voluntari – UTA 2-1

Au marcat: Nemec (min. 45), şi Briceag (min. 76), respectiv Miculescu (min. 16).

FC Voluntari: Popa - Ricardinho, Tamaş, Armaş, Briceag - Meleke (Tavares, 46), Droppa - Veiga Lopes, Raţă (Lopes, 69) Gheorghe - Nemec (Achim, 84).

Antrenor: Liviu Ciobotariu

UTA: Iacob - Vukcevic, Erico, Benga, Şliakov - Passaglia (Isac, 84), Batha - Miculescu (Mercioiu, 84), Roger, Ubbink - Dangubic (Antal, 69)

Antrenor: Laszlo Balint

Arbitru: Ionuţ Coza

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net