Gică Popescu, singurul candidat la alegerile FRF: «Nu sunt şi nu am fost niciodată marioneta nimănui!»

Ultima actualizare:

    Gică Popescu
Gică Popescu

Gică Popescu, probabil viitorul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, a vorbit la Adevărul Live despre planurile sale pentru a schimba soarta fotbalului românesc.

...despre decizia de a participa la alegerile FRF: „Când tot mi se puneau întrebări dacă voi candida sau nu, am zis că atunci când voi hotărî voi face public. A venit momentul. Am spus o parte din echipa mea şi pe parcurs vom face publice mai multe nume, la momentul potrivit. Dacă voi deveni preşedinte, îl voi susţine pe Mircea Sandu să rămână în Comitetul Executiv la UEFA Vrem performanţă. Alţii vor să facă performanţă şi pun target. Noi dacă ne-am calificat la CM zicem că e gata. Nu, performanţa sunt semifinalele şi finalele“.

...despre echipa sa: „Mi-am dorit dintotdeauna ca aceşti colegi din Generaţia de Aur să facă parte din proiectul meu. Ei merită să schimbe lucrurile rele în bine, iar pe cele bune să le păstreze. Gică se va ocupa de tot ce înseamnă fotbal după echipa naţională. El nu va putea fi angajat la FRF cât timp e patron la Academia Hagi, va trebui să rezolvăm. Am făcut performanţă în teren, iar acum suntem capabili, avem motivaţie, experianţa necesară şi iubim enorm tot ce înseamnă tricolorul. Mircea Lucescu este un monument în fotbalul românesc şi cel din afară. Dacă şi-ar dori să vină lângă noi, ar fi un câştig enorm“.

 ...despre implicarea în „Dosarul Transferurilor“: „Noua decizia a ÎCCJ a anulat acuzaţiile. În momentul în care te ştii nevinovat, ai încredere. Ştiind că sunt nevinovat am zis că merg mai departe. Aşteptăm cu încredere decizia finală, eu aş fi vrut să se termine mai repede. Este un moment care face parte din viaţa fiecăruia, eu doresc să se încheie şi să mergem mai departe“.

...despre asocierea sa cu fraţii Becali: „Un om ca mine, care a condus un vestiar la Barcelona cu 17 internaţionali uriaşi, nu există persoană în lumea asta care să-mi zică ce să fac. Nu sunt marioneta nimănui şi nu am fost niciodată. Dar niciodată! Nici tatăl meu dacă vine şi intenţionează să-mi influenţeze o decizie, nu mai e tatăl meu! Credeţi că cineva şi-ar permite să-i zică lui Piţurcă să pună un jucător sau altul? Dacă i-ar spune cineva aşa ceva, nici nu l-ar mai convoca. Cum mi-aş putea permite eu să spun aşa ceva? Nu există! Nici mama şi nici tata nu ar avea curajul să vină să-mi spună să fac un anumit lucru, chiar şi legal. Niciun antrenor nu-şi riscă locul lui pentru a sacrifica performanţa echipei“.

...despre calificarea la CM 2014: „Cred că este momentul că trebuie să reînnodăm şirul pierdut al calificărilor. Avem meciurile cu Turcia şi Ungaria la noi acacsă. Sunt convins că stadionul va fi arhiplin. Noi nu am avut partea să jucăm pe un astfel de stadion, cu o atmosferă atât de frumoasă. Sunt convins că vom trece de cele două meciuri şi vom aştepta ca tragerea la sorţi să fie favorabilă. În momentul în care vom munci, şansele de reuşită vor fi mult mai mari“.

...despre Victor Piţurcă în proiectul său: „Ceea ce-mi doresc e să se facă performanţă. Piţurcă nu face parte din echipa mea pentru că e acolo. Cum nu făcea nici Crăciunescu şi alţi oameni pe care îi găseşti acolo. Nu e foarte simplu când vrei ca cineva să nu mai facă parte: s-ar putea să fie legaţi prin contracte pe care va fi foarte greu să le rupi. Nu-mi doresc decât să facă performanţă“.

...despre beţia lui Gabi Tamaş: „Copiii nu trebuie lăsaţi să ajungă să facă ce face Tamaş. Trebuie educaţi! Trebuie să existe un control pe zone. Eu, dacă aş fi avut posibilitatea, nu l-aş mai fi chemat niciodată pe Tamaş indiferent de cât de valoros ar fi“.

...despre fotbaliştii U16 cate au batjocorit o femeie în avion: „Nu trebuie să li se permite astfel de lucruri. Date suspendări la echipe şi la cluburi. Dai un exemplu. Fac în continuare? Altul şi altul şi altul. Trebuie luate măsuri radicale. Ar trebui să le fie ruşine părinţilor. Dacă ar primi o educaţie sănătoasă acasă, nu ar mai veni cu acest comportament. Sunt plecaţi în străinătate, s-au apucat de afaceri şi nu mai au atenţie faţă de copil“.

...despre Craiova, care are două echipe de fotbal: „O susţin pe cea la care am jucat. Nu ştim care e! Suntem curioşi dacă va rămâne şi care echipă va rămâne. Oamenii dintre cele două tabere nu s-au pusde acord. Ar fi trebuit să-şi dea mâna şi să facă un proiect comun spre binele fotbalului oltean“.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net