Gigi Becali ar sparge banca pentru Budescu şi Marica

Ultima actualizare:

    Constantin Budescu e cel mai curtat jucător din campionatul internFoto: Sportpictures.eu
Constantin Budescu e cel mai curtat jucător din campionatul internFoto: Sportpictures.eu

Gigi Becali a promis că va revoluţiona Steaua pentru un play-off în care să nu dea şanse nici unui adversar şi pare să se ţină de cuvânt. A anunţat deja public două nume mari care par rezolvate, iar dacă se vor semna actele, atunci costurile campioanei vor exploda la propriu.

Constantin Budescu este primul nou venit în Ghencea, mijlocaşul ajungând după multe reflecţii la concluzia că Steaua îl asigură financiar şi profesional. „Sarmale” n-a dat cu pixul, pentru că Ioan Niculae, cel mai bogat român, se ţine băţos după gratii şi refuză, deocamdată, pentru ca Becali să ridice preţul. E de aşteptat însă să cedeze în faţa propunerii de 1,1 milioane de euro făcute de latifundiarul din Pipera, nu de alta, dar dacă ar avea cu adevărat orgoliu, atunci ar plăti salariile la Astra şi i-ar permite lui Marius Şumudică să continue goana spre titlu. În plus, suma oferită e una fabuloasă pentru un transfer intern, aceşti bani plătindu-se foarte rar între cluburile din Liga I.

Tot Steaua reprezintă precedentul, roş-albaştrii achitând Vasluiului pentru Varela 1,2 milioane de euro. Eforturile financiare ale lui Becali nu se opresc însă aici, ba dimpotrivă. Greul cel mare e cu Ciprian Marica, pe care patronul îl anunţa 90% la Steaua, dar ceva ne face să credem că cei 10% rămaşi nu trebuie neglijaţi. Jucătorul vrea contract doar până la vară şi 70.000 de euro pe lună, dar Becali nu poate plăti un asemenea salariu. I-a propus 35.000 de euro, peste cel al lui Chipciu, cel mai bine plătit fotbalist din campionat, şi dublarea salariului dacă echipa prinde la vară grupele Ligii Campionilor. În plus, şeful Stelei vrea ca Marica să semneze un contract pe doi ani şi jumătate, astfel încât să-l poată vinde şi să-şi recupereze astfel acest salariu greu sustenabil. 

Cele două transferuri, plus cele ale lui Bourceanu şi Pintilii, dau peste cap nu doar bugetul Stelei, ci şi primul 11. Astfel, şi dacă Becali s-ar opri aici, Reghecampf va trebui să schimbe în play-off jumătate din echipă, noile achiziţii fiind aşteptate obligatoriu în teren din primul minut. E foarte probabil însă ca şi în apărare să se producă modificări, chiar şi de sistem, Varela fiind ca şi plecat având în vedere ofertele venite pentru el. Această pierdere ar fi însă îndulcită de faptul că Becali ar echilibra balanţa venituri-cheltuieli, foarte afectată în urma transferurilor lui Budescu şi Marica.

Becali joacă la mai multe capete

Gigi Becali încearcă să forţeze mâinile celor doi jucători şi anunţă ba că totul e semnat, ba că mai degrabă afacerile au picat. Dacă miercuri seara spunea că Budescu a şi semnat, iar Marica e în proporţie de 90% acontat, ieri a revenit şi a spus că giurgiveanul e în aşteptare, iar atacantul s-a răzgândit. Cum fereastra de transferuri abia s-a deschis, ne aşteptăm la multe alte astfel de reveniri în ceea ce-i priveşte pe cei doi, până probabil în momentul prezentării lor oficiale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net