Giulestina: Rapid 90...

Ultima actualizare:

E mult, e puţin? Față de echipele engleze, adică din ţara de origine a sportului fotbal, e relativ bine. Faţă de echipele noastre, excelent. Poli, (Ripensia) Timişoara, „U" Cluj, Gloria Bistriţa, Petrolul Ploieşti din Juventus Bucureşti sunt cu noi în generație. Restul, echipele "sovietice": Steaua şi Dinamo născute din Spartachiade, Turneul Armatelor Prietene şi Dinamoviadele staliniste.

Şi sateliţii lor... Apoi, privatizate tot cu oameni din zonă... Plus, echipe nou-născute şi nutrite de inşi cu drag de fotbal. Cum sunt Vasluiul lui Porumboiu, Braşovul lui Niculae, Astra lui Nicolaie, Viitorul lui Hagi... Dar la ce ne mai foloseşte acest pedigree devreme ce suntem pe drumul pierzanie? Copos Groparul nu dă echipa nici mort fiindcă - e o supoziţie o ipoteză, nu o acuză - dacă s-ar vedea actele toate, probabil va fi el un om mort, terminat... le ţine până o să decedeze cu noi de gât. Ca un erou. Prototipul de erou comunist, utecist unul dintre cei de pe panourile d'antan cu ilegaliştii de la Doftana... moare Rapid? Din care a făcut fufă de copulat şi de sodomizat de stelişti şi dinamovişti... şi de ea însăşi. Zdrenţuită acum anal, cvasimortal de un geambaş de fotbal şi merdenele.

Rapid se duce. CFR, dacă Paszkany vinde, e pa! Poli Timişoara. „U" Cluj. „U" Craiova revine?... Bistriţa. Argeş. Rămân Vasluiul, Pandurii, Braşovul... Dinamo se întăreşte. Iar va fi un campionat polițienesc. Fără amestecul generalilor corupţi şi plini de ambâţ. Fără sateliţi lingăi. Ca Moreni, Victoria.

Cu un patron, patron. Nu general, nu securist. Negoiță. Fără risipitorul, naivul Ianul. Cu Anghelache, om cu state absconse la Dinamo, după o ucenicie în Giuleşti. O Pronie umană, parcă le pune cu mâna. Capii fotbalului, impresarii, oamenii vechi vor dispărea: Sandu, Dragomir, Kassai, Duru, Giovani şi Victor, Jiji, Pădureanu... se vor duce ca şi cum nu au fost. Funest destin. Asta ar însemna pentru vulg, purificarea. Moment zero. Cine face dreptatea asta? Cine are puterea, decizia decât o Pronie. Umană. Cu sete de răzbunare. O Pronie neagră...

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net