Giulestina: Rapid 90...

E mult, e puţin? Față de echipele engleze, adică din ţara de origine a sportului fotbal, e relativ bine. Faţă de echipele noastre, excelent. Poli, (Ripensia) Timişoara, „U" Cluj, Gloria Bistriţa, Petrolul Ploieşti din Juventus Bucureşti sunt cu noi în generație. Restul, echipele "sovietice": Steaua şi Dinamo născute din Spartachiade, Turneul Armatelor Prietene şi Dinamoviadele staliniste.

Şi sateliţii lor... Apoi, privatizate tot cu oameni din zonă... Plus, echipe nou-născute şi nutrite de inşi cu drag de fotbal. Cum sunt Vasluiul lui Porumboiu, Braşovul lui Niculae, Astra lui Nicolaie, Viitorul lui Hagi... Dar la ce ne mai foloseşte acest pedigree devreme ce suntem pe drumul pierzanie? Copos Groparul nu dă echipa nici mort fiindcă - e o supoziţie o ipoteză, nu o acuză - dacă s-ar vedea actele toate, probabil va fi el un om mort, terminat... le ţine până o să decedeze cu noi de gât. Ca un erou. Prototipul de erou comunist, utecist unul dintre cei de pe panourile d'antan cu ilegaliştii de la Doftana... moare Rapid? Din care a făcut fufă de copulat şi de sodomizat de stelişti şi dinamovişti... şi de ea însăşi. Zdrenţuită acum anal, cvasimortal de un geambaş de fotbal şi merdenele.

Rapid se duce. CFR, dacă Paszkany vinde, e pa! Poli Timişoara. „U" Cluj. „U" Craiova revine?... Bistriţa. Argeş. Rămân Vasluiul, Pandurii, Braşovul... Dinamo se întăreşte. Iar va fi un campionat polițienesc. Fără amestecul generalilor corupţi şi plini de ambâţ. Fără sateliţi lingăi. Ca Moreni, Victoria.

Cu un patron, patron. Nu general, nu securist. Negoiță. Fără risipitorul, naivul Ianul. Cu Anghelache, om cu state absconse la Dinamo, după o ucenicie în Giuleşti. O Pronie umană, parcă le pune cu mâna. Capii fotbalului, impresarii, oamenii vechi vor dispărea: Sandu, Dragomir, Kassai, Duru, Giovani şi Victor, Jiji, Pădureanu... se vor duce ca şi cum nu au fost. Funest destin. Asta ar însemna pentru vulg, purificarea. Moment zero. Cine face dreptatea asta? Cine are puterea, decizia decât o Pronie. Umană. Cu sete de răzbunare. O Pronie neagră...

sarah anamaria prodan jpg
cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
image png
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
giselle si tom brady
63326256 403 jpg
Propaganda rusa Evgheni Satanovski FOTO Captura video jpg
image
image
image
image
dawa jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
Erling Haaland, Getty Images jpg
Eugenie Bouchard, EPA jpg
romania 3x3 mondial u23 jpg
dawa popescu jpg