Iată cum vor arăta cele trei noi stadioane de fotbal din Bucureşti - FOTO

simeon stalpnicul png
Stadionul Steaua va avea 30.000 de locuriFOTO: CNI

Trei dintre cele patru stadioane incluse în programul EURO 2020 vor fi gata până la turneul final: stadionul Steaua, Arcul de Triumf şi Giuleşti. Al patrulea, Dinamo, va fi terminat abia după Europenele de peste doi ani. Au fost prezentate şi machetele celro trei stadioane care vor fi gata până la termenul limită.

Click! vă prezintă, pe scurt, ce facilităţi vor avea aceste trei noi arene, conform proiectelor prezentate de preşedintele CNI, Manuela Pătrăşcoiu.

Stadionul Steaua: va fi reconstruit în totalitate şi va avea o capacitate de 30.500 de locuri, valoarea estimată fiind de 64.877.557 de euro. Complexul va include un teren de fotbal, cu o lungime de 122 m şi o lăţime de 68 m, spaţii pentru echipe şi oficiali (vestiare pentru sportivi şi arbitri, săli de încălzire indoor, spaţiu de recuperare şi sală de forţă, punct de prim ajutor etc.), 300 de locuri dedicate persoanelor cu dizabilităţi, spaţii de cazare pentru sportivi (24 de camere), muzeu al clubului sportiv (toate disciplinele), spaţii administrative, spaţii dedicate publicului (magazine, zona food).

simeon stalpnicul png
Stadionul Steaua va avea 30.000 de locuriFOTO: CNI

Stadionul Arcul de Triumf: va fi reconstruit şi va avea o capacitate de 8.100 de locuri, posibil 8.500 în urma proiectării. Valoarea estimată este de 27.234.117 de euro. Suprafaţa de joc va avea o dimensiune de 105 m x 68 m şi va fi clasat şi ca stadion de fotbal de categoria a IV-a şi va găzdui competiţii de rugby atât din campionatul intern cât şi la nivel internaţional. Se vor amenaja spaţiile urbane exterioare precum şi un parking subteran. Se va construi şi dota un centru pentru recuperarea sportivilor care va asigura şi spaţii de cazare şi cantonament pentru aceştia.

simeon stalpnicul png
Stadionul Arcul de Triumf va avea 8.000 de locuriFOTO: CNI

Stadionul “Giuleşti” Valentin Stănescu: Are o capacitate propusă de 14.000 de locuri, posibil 14.500 de locuri după proiectare, valoarea estimată fiind de 26.049.694 de euro. Suprafaţa de joc va avea o lungime de 105 m şi o lăţime de 68 m. Se va moderniza o pistă de atletism pentru antrenament sub tribune. Complexul va beneficia şi de spaţii de cazare pentru sportivi (28 de locuri), spaţii administrative, spaţii dedicate publicului (magazine, zona food) şi locuri pentru persoane cu dizabilităţi (70 de locuri)

simeon stalpnicul png
Stadionul Giulesti va avea 14.000 de locuriFOTO: CNI
cub florin zamfirescu png
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
cub anca androne png
Rica Raducanu, Facebook jpg
cub bromania png
Robbie Williams Spice Girls
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
telefon mobil jpg
Steag NATO
pompieri romani in grecia foto igsu
image
image
image
image
Rica Raducanu, Facebook jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Andrei Ivan, CSU Craiova, Sportpictures jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Razvan Burleanu, Sportpictures jpg
Sepsi jpg