Încă un Hagi la Galatasaray


    Ianis Hagi
Ianis Hagi

Fiul “Regelui”, Ianis, e dorit de formaţia turcă, acolo unde Gică a scris istorie, italienii de la Fiorentina, care nu mizează pe serviciile mijlocaşului de 19 ani, urmând a-l împrumuta în iarnă.

Presa din Turcia susţine la unison că un nou Hagi va juca în campionat, Ianis urmând a călca pe urmele tatălui său. Gică şi-a folosit relaţiile pentru a înlesni mutarea şi a obţinut garanţia că puştiul va fi printre titluari, nu doar o rezervă, aşa cum e la trupa din Firenze.

“Trebuie găsită o soluţie foarte bună pentru el, adică mă refer la un club unde să joace, să fie în primii 14 jucători. Are nevoie de meciuri. El s-a antrenat cu echipa mare, cu fotbalişti foarte buni, de un nivel ridicat, dar îi lipsesc jocurile. Vom vedea unde poate fi, la noi, în altă parte, în afară”, a spus recent managerul campioanei Viitorul. Printre variantele apărute s-au numărat Pescara, Viitorul şi chiar CFR, însă “Regele” are un alt plan. Cu prima formaţie nu e de acord fiindcă nu vrea să-şi lase fiul să evolueze în liga secundă, chiar dacă e cea din Italia, iar o “repatriere” nu-i surâde. Astfel, presa turcă l-a dat de gol: Ianis va ajunge la Galasaray, club unde Gică e idolatrizat. Discuţiile cu başcanii au dat roade şi mijlocaşul de 19 ani va avea un post sigur la prima echipă a “Cim – Bom”. “El a lipsit un an şi ceva de pe teren. Viitorul l-a dus la un nivel unde era în primii o sută din lume la Under 21 de ani, era în primii 11 jucători de ’98 din Europa, însă când nu joci, lumea te uită”, a completat patronul campioanei. Tânărul are contract cu italienii până în vara lui 2019, dar până acum a bifat doar puţin peste o repriză, ca număr de minute, în prima ligă din “Peninsulă”, şi asta în sezonul trecut. În prezent e folosit la “satelitul” Fiorentinei, unde are un joc apreciat, inclusiv în faţa echipei similare a celor de la AC Milan fiind lăudat. “A evoluat ultimele trei meciuri pentru noi, iar contribuţia sa la golurile marcate de noi este foarte importantă. A crecut mult şi la jocul fără minge”, a spus antrenorul echipei secunde a Fiorentinei. Practic plecarea la Galata i-ar relansa cariera mijlocaşului, iar italienii ar fi obligaţi să-l privească în viitor ca pe un titular, mai ales că au plătit două milioane de euro pentru a-l aduce de la Viitorul.

Hagi, idol la Galata

Actualul manager al Viitorului a scris istorie la echipa turcă. A jucat în 132 de meciuri, a înscris 59 de goluri, a câştigat patru titluri la rând, în perioada 1996 – 2000, două Cupe, tot atâtea Supercupe, Cupa UEFA (2000) şi în acelaşi an, Supercupa Europei. A şi antrenat la “Cim - Bom” în două intervale, în 2004 – 2005 şi 2010 – 2011, cucerind Cupa Turciei, în 2005, contra rivalei Fenerbahce, scor 5-1.

Colonie românească în fotbalul turc

Materializarea mutării lui Ianis în fotbalul din “Ţara Semilunei” ar completa o listă deja impresionantă. La Karabukspor sunt Paul Papp, Valerică Găman, Cristi Tănase, Gicu Grozav şi Gabriel Torje, la Kayserispor se află antrenorul Marius Şumudică, jucătorii Cristi Săpunaru şi Silviu Lung junior. Apoi, la Ankaraspor e Raul Rusescu, iar la Akhisarspor e Hora, în timp ce Ianis poate fi coleg la Galata cu Latovlevici.

horoscop zilnic 1 martie jpeg
antonia sexy jpg
cub ioana ginghină png
Fumat - tigara - femeie care fumeaza FOTO Shutterstock
cub iuliana marciuc png
4 front doctorita spagara jpg
prințul william, kate middleton  sursa   shutterstock 186607298 jpg
cub sexy teniswomen png
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg