Incidente la meciurile Anglia - Ungaria și Albania - Polonia. FIFA a deschis o anchetă

Ultima actualizare:

    Polițiștii englezi au încercat să-l rețină pe un spectator maghiar suspectat de comportament rasistFoto: EPA-EFE
Polițiștii englezi au încercat să-l rețină pe un spectator maghiar suspectat de comportament rasistFoto: EPA-EFE

Etapa cu numărul 8 din preliminariile Campionatului Mondial 2022, zona europeană, a fost marcată de câteva incidente provocate de spectatori. La Londra, pe Wembley, la începutul meciului Anglia - Ungaria (1-1), suporteri ai oaspeților s-au luptat cu forțele de ordine care încercau să restabilească ordinea. La Tirana, meciul Albania - Polonia (0-1) a fost întrerupt circa 20 minute după ce localnicii au aruncat cu obiecte pe teren.

Federația Internațională de Fotbal Asociație (FIFA) a condamnat cu tărie, într-un comunicat, incidentele dintre fanii maghiari şi poliţia britanică, petrecute la meciul Anglia - Ungaria (1-1). "FIFA examinează rapoartele despre evenimentele serii pentru a determina răspunsul cel mai potrivit posibil. (...) FIFA manifestă în mod clar toleranţă zero în faţa unui astfel de comportament intolerabil în lumea fotbalului", s-a precizat într-un comunicat.La începutul meciului de pe Wembley, poliţia britanică a trebuit să intervină în sectorul în care se aflau suporteri ai Ungariei pentru a-l reţine pe unul dintre ei suspectat că a proferat insulte rasiste la adresa unui steward. Incidentul nu este unul izolat în ceea ce îi privește pe maghiari. Luna trecută, la Budapesta, în meciul tur câștigat de Anglia cu 4-0, jucătorii englezi Jude Bellingham şi Raheem Sterling au fost ţinta unor scandări rasiste. Federaţia de la Budapesta a fost amendată cu 200.000 de franci elveţieni (186.500 de euro), iar echipa Ungariei a fost obligată să dispute două meciuri cu porţile închise, dintre care unul cu suspendare.De asemenea, FIFA studiează şi incidentele produse la meciul de la Tirana, Albania - Polonia (0-1). Acesta a fost întrerupt peste 20 de minute, din cauza faptului că fanii gazdelor au aruncat obiecte pe teren după ce polonezul Karol Swiderski a deschis scorul, în minutul 77. Jucătorii oaspeți s-au bucurat în dreptul peluzei gazdelor, iar fanii din acest sector i-au ”bombardat” cu sticle și pahare din plastic, brichete şi alte obiecte, determinându-i să părăsească terenul.

Înainte de incidentul care a dus la suspendarea partidei, mijlocaşul polonez Piotr Zielinski a fost, de asemenea, vizat de un obiect aruncat din mulţime. De asemenea, interviul acordat de Swiderski după meci a fost scurtat, deoarece selecţionerul polonez Jakub Kwiatkowski l-a încurajat să plece, deoarece fanii aruncau din nou cu sticle spre el.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net