Inter! Cât ghinion pentru Vaslui!

Ultima actualizare:
Porumboiu
Porumboiu

Meciul întrerupt dintre Anorthosis şi Dila Gori i-a aruncat pe moldoveni în ghearele marelui Internazionale Milano.

Dacă Vasluiul are o misiune imposibilă, Steaua are prima şansă cu lituanienii de la Ekranas, iar Dinamo se va bate de la egal la egal cu Metalist Harkov din Ucraina.

Ghinioanele se ţin scai de Adrian Porumboiu (foto jos) şi de echipa sa.


    Porumboiu
Porumboiu

Loviţi de neşansă în „dubla" cu Fenerbahce din turul trei preliminar al Ligii Campionilor (când au ratat o sumedenie de ocazii, inclusiv un penalty), vasluienii au fost ocoliţi de noroc şi la tragerea la sorţi a play-off-ului pentru intrarea în grupele Europa League.

Mai întâi, ieri dimineaţă, vicecampioana României a aflat cu stupoare faptul că nu mai era printre capii de serie, aşa cum ar fi fost normal.

Ce s-a întâmplat? Joi seară, meciul Anorthosis (Cipru) - Dila Gori (Georgia) s-a întrerupt în minutul 84, suporterii gazdelor invadând terenul în semn de protest.

Echipa antrenată de Ronny Levy şi la care evoluează românii Dan Alexa şi Emil Jula era ca şi eliminată din competiţie (georgienii conduceau cu 3-0, după 0-1 în tur), lucru de care trebuia să profite Vasluiul, care ar fi prins ultimul loc din urna capilor de serie.

Cum UEFA n-a avut timp să ia o decizie definitivă privind meciul Anorthosis - Dila Gori, forul european a decis să menţină câştigătoarea acestei dispute printre favorite, în timp ce vasluienii au rămas cu buza umflată.

La Nyon, în Elveţia, ghinioanele lui Porumboiu nu s-au oprit însă aici.

Dintre posibilele adversare, Inter şi Liverpool erau marile „sperietori" pentru Vaslui, care până la urmă a fost împerecheată cu echipa milaneză, câştigătoare a Ligii Campionilor în urmă cu doi ani.

Finanţatorul moldovenilor speră însă la un miracol. „M-am culcat cap de serie şi m-am trezit cu Inter pe cap. Dacă dăm o lovitură şi scoatem Inter? Eu cred într-o minune", a afirmat Porumboiu.

Dacă Vasluiul a avut un ghinion teribil, Steaua se află la celălalt pol, pescuind din postura de cap de serie unul dintre cei mai accesibili adversari, Ekranas (campioana Lituaniei a pierdut cu 0-5 şi 0-6 meciurile cu Anderlecht din turul trei al Ligii Campionilor).

„E extraordinar de bine. Putea fi mai rău. Noi mereu am fost norocoşi. De celelalte echipe nu comentez nimic, nu vreau să am iar răutăţi", a comentat Gigi Becali.

Nici Dinamo nu se poate plânge că a fost ocolită de Zeiţa Fortuna, de vreme ce n-a fost cap de serie.

„Câinii" au dat peste o nucă tare, Metalist Harkov, a treia forţă fotbalistică a Ucrainei în acest moment (după Şahtior şi Dinamo Kiev), dar au evitat echipe mai galonate, precum Marseille, Hannover sau Trabzonspor.

Cristi Chivu joacă acasă la socri

Cristi Chivu se va afla pentru prima dată în situaţia de a juca un meci oficial contra unei echipe din România.

„Vasluiul s-a întărit şi îl are pe Sînmărtean. Nu-mi doream să cad cu o echipă românească", a spus Chivu, aflat în recuperare după o uşoară accidentare.

„Sper să pot juca şi eu la Piatra Neamţ. E ca şi când m-aş duce acasă pentru că soţia mea Adelina e de-acolo. Bine, n-o să merg în vacanţă, ci să joc şi să ne calificăm", a completat fostul căpitan al naţionalei României.

Program play-off Europa League

Joi, 23 august

FC Vaslui - Inter Milano (la Piatra Neamţ)Ekranas - Steaua Dinamo - Metalist Harkov

Joi, 30 august

Inter Milano - FC VasluiSteaua - Ekranas Metalist Harkov - Dinamo

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net