Iordănescu l-a desfiinţat pe Reghe

Ultima actualizare:

    Spre deosebire de alte cantonamente, Iordănescu are sub comandă în Turcia numai jucători din Liga 1Foto: Mediafax
Spre deosebire de alte cantonamente, Iordănescu are sub comandă în Turcia numai jucători din Liga 1Foto: Mediafax

“Generalul” a dorit şase “militari” pentru cantonamentul naţionalei din Turcia, însă Reghe s-a opus. Mai mult, acesta a venit cu propuneri halucinante şi chiar a vrut să facă el selecţia în locul lui Iordănescu.

“Tata Puiu” a dezvăluit discuţiile avute cu roş-albaştrii, la masa tratativelor fiind preşedintele Stelei, Argăseală, şi federalul Bădescu. În plus, cantonamentul din Antalaya a fost aprobat încă din 2015, iar atunci cei din Ghencea nu au avut nimic de obiectat. Iată concluziile: 

  • Stelişti transformaţi în navetişti: “Steaua a venit cu două variante de lucru, nedorind să accepte convocarea celor şase jucători pe care i-am dorit. Prima dintre ele propunea ca toţi cei şase să joace 45 de minute pentru Steaua, în amicale, şi 45 de minute pentru echipa naţională. Respect prea mult jucătorii pentru a-i transforma în navetişti!”
  • Reghe se credea şi selecţioner: “A doua variantă era ca doar trei jucători să se prezinte la lot. Aleşi de antrenorul FC Steaua, nu de selecţioner. În care fotbal din lumea asta un antrenor de club face selecţia pentru echipa naţională? Astfel, Niţă, Toşca şi Stanciu urmau să vină la lot. Ar fi fost o mare nedreptate faţă de Popa, Papp şi Pintilii”.
  • Obligaţi să nu mai vină la naţională?: “Clubul FC Steaua, în mod contrar, a abordat o atitudine de pe poziţii de forţă. Astfel, a invocat eventualitatea obligării jucătorilor stelişti, de către club, la semnarea unor angajamente prin care aceştia să renunţe la echipa naţională. Acest lucru deja trebuie să fie în atenţia comisiilor abilitate”.
  • Varianta lui Iordănescu: “Acceptam ca Niţă şi Toşca să rămână în cantonamentul Stelei şi Papp, Popa, Pintilii şi Stanciu să vină în lotul primei reprezentative”.

Chivu: «La naţională se face treaba pe genunchi»

Chivu a fost mulţi ani căpitanul naţionalei
Chivu a fost mulţi ani căpitanul naţionalei

Fostul căpitan al “tricolorilor”, Cristi Chivu, a anunţat că scandalul dintre FRF şi stelişti privind selecţia la lotul naţional se putea evita uşor. Cei de la “Casa Fotbalului” ar fi trebuit doar să se consulte înaintea cantonamentului cu antrenorii din Liga I. “Cred că este un cantonament făcut «pe genunchi». Este o situaţie neplăcută. Ei, federalii, ar fi trebuit să se gândească mai mult, să se consulte cu reprezentanţii tuturor cluburilor. Mi se pare o lipsă de profesionalism”, a spus Chivu la PRO TV. Recent, Reghe a intrat în conflict cu selecţionerul Iordănescu, antrenorul din Ghencea refuzând să-şi lase jucătorii în stagiul naţionalei din Turcia, unul cu adversari modeşti. Altfel, Chivu a comentat şi posibilitatea ca Mutu şi Marica să fie convocaţi la Euro 2016: “Mutu şi Marica trebuie să facă o pregătire bună şi pot ajunge în vederile selecţionerului”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net