Irlanda de Nord – România

Ultima actualizare:

    Irlanda de Nord – România poate fi meciul care să aducă bucurie "tricolorilor"foto: Click
Irlanda de Nord – România poate fi meciul care să aducă bucurie "tricolorilor"foto: Click

Meciul Irlanda de Nord – România din Grupa F a Campionatului European din 2016 va avea loc la data de 13 iunie. Disputa va fi pe stadionul Windsor Park din Belfast, de la ora 21.45.

Irlanda de Nord – România e partida ce ne poate trimite la EURO, “tricolorii” fiind pe primul loc, 13 puncte, iar adversarii pe poziţia a doua, 12 puncte. Însă, selecţionerul Anghel Iordănescu are probleme de lot. Portarul celor de la Sunderland, Costel Pantilimon, s-a accidentat în finalul sezonului din Premier League şi nu va putea juca.  

"Îmi pare nespus de rău că nu voi putea ajuta România din teren la Belfast, voi fi cu inima alături de colegii mei şi îmi doresc din tot sufletul să învingem. Din păcate, această accidentare îmi opreşte prezenţa pe gazon, ar fi fost minunat să încununez evoluţiile de la club cu un meci în tricoul echipei naţionale, unul care să ne ducă şi mai aproape de Euro 2016”, a spus Pantilimon.

De la meciul Irlanda de Nord – România, pe lângă portarul de bază, va lipsi şi Sânmărtean, dar şi Marica. Primul s-a accidentat într-un meci pe care echipa sa Al Ittihad a jucat-o cu Al Hilal în Cupă, în Arabia Saudită, iar al doilea a suferit în aprilie o operaţie.

Irlanda de Nord – România: Mesajul lui Marica

Ciprian Marica e în perioada de recuperare după intervenţia chirurgicală suferită la piciorul drept. “Mă simt bine după operaţie, m-am antrenat un pic cu băieţii de la echipa naţională.Voi începe pregătirea de vară cu echipa în mod normal. E o perioadă lungă, aproape şase luni de incativitate, cea mai grea pentru un sportiv, dar voi încerca să o dau uitării”.

Apoi, a continuat: “Mai am un an de contract cu Konyaspor, nu ştiu ce va fi, dar îmi doresc să ies pe uşa din faţă. Din cauza problemelor medicale nu am putut să-mi arăt adevărata valoare şi-mi doresc să o fac anul viitor. Meciul Irlanda de Nord – România va fi unul în care trebuie să ne consolidăm poziţia. De data aceasta trebuie să mergem la Campionatul European”.

Irlanda de Nord – România: noul echipament al “tricolorilor”

Noul echipament al selecţionatei României e marca Joma şi va fi folosit începând cu meciul cu Irlanda de Nord. Echipamentul principal este galben, tricoul având decolteul în "v" de culoare albastru, iar pe laterale o dungă roşie. Pentru echipamentul de rezervă s-a folosit acelaşi model, dar e predominant roşu.

“Salut Joma ca partener şi sper să ne poarte noroc pentru Irlanda de Nord – România. E important să ai parteneri care cred în echipa naţională”, a spus Marica.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net