Jucători de la 14 cluburi pentru o medalie olimpică. Rădoi a anunțat lotul


    Pașcanu a jucat la turneele finale ale Europeanului U21FOTO: Sportpictures.eu
Pașcanu a jucat la turneele finale ale Europeanului U21FOTO: Sportpictures.eu

Calificată după 57 de ani la Jocurile Olimpice, naționala de fotbal a României nu poate participa chiar cu cel mai valoros lot. Selecția s-a făcut mai mult prin negociere decât prin valoarea propriu-zisă a jucătorilor, dar obiectivul e o medalie olimpică.

Conform regulamentului, echipele sunt compuse din jucători născuți după 1 ianuarie 1997, plus trei fotbaliști mai mari de vârstă, dacă se dorește. Culmea este că la noi s-a dorit, dar nu s-a putut! Practic, din lotul anunțat de Mirel Rădoi, atacantul George Pușcaș e singurul care e peste vârstă, pentru că pe ceilalți nu i-au lăsat cluburile să participe la Olimpiadă. De fapt, asta e și marea problemă a lotului olimpic: competiția e programată în afara perioadelor în care FIFA obligă cluburile să dea jucători, așa că selecția s-a făcut prin negociere și doar 14 cluburi au putut fi convinse să dea fotbaliști pentru această acțiune. Universitatea Craiova, de exemplu, nici nu s-a gândit să lase vreun sportiv, chiar dacă pentru aceștia era o șansă unică în viață. Nici FCSB nu se poate spune că a lăsat pe cineva, chiar dacă are doi jucători la lot, însă portarul Târnovanu e a treia variantă pentru acest post la bucureșteni, iar Nedelcu a ajuns subiect de experimente pentru patronul-antrenor, care îl scoate de pe teren și după doar 30 de minute de joc.

În aceste condiții, Farul dă cei mai mulți jucători, 5, pe locul secund fiind Astra și FCSB, ambele cu câte 2. În rest, avem fotbaliști veniți de la 6 echipe de afară și alți 5 de la formații din țară. La JO, România face parte din Grupa B, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras. Primul meci va avea loc la 22 iulie, cu Honduras.

harry si meghan jpg
FotoJet (2) jpg
foto1 copii crisanB jpg
andreea antonescu jpg
Anca Dinicu  jpg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
mihaela radulescu jpg
Razvan Popescu slab jpg
Florica Boboi Chefi la cutite Foto Antena 1 jpg
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia
image
image
image
image
paredes tatuaj piept jpg
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg
kiss FM jpeg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png